Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 iunie 2018

Pe repede înainte, fuga înapoi sau fă-mă mamă deputat și`aruncă-mă și-n rahat!

   pesede-ul cel a toate stăpânitor,  a trecut din nou o lege în sistem hoțesc, adică noaptea: 
CODUL DE PROCEDURĂ PENALĂ!
   Ce conține acest document dedicat UNUI leader pesede și cățeilor mai mici de pe lângă el? Să vedem, pe scurt:

- Durata urmăririi penale este redusă la un an: acest lucru înseamnă că dacă procurorii nu reușesc să trimită în judecată un inculpat în termen de un an, dosarul se clasează automat (vezi cazul Elodia și cât a durat el).

- Dacă inculpatul nu a fost condamnat în prima instanță, instanța de apel nu poate dispune condamnarea în urma reaprecierii în fapt şi în drept, ci doar în urma apariţiei unor elemente noi: juriștii nepesediști susțin că această schimbare l-ar avantaja pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care ar putea să ceară ca procesul în care a fost găsit nevinovat de mărturie mincinoasă în primă instanţă să nu mai continue în apel, aşa cum a solicitat procurorul.
- Denunțurile vor aduce reduceri de pedeapsă doar dacă sunt făcute în maximum 6 luni de la comiterea faptei: adică, dacă tot ne-am mânjit împreună, măcar taci dracului din gură!
- Pentru arestarea preventivă nu va mai fi suficientă suspiciunea rezonabilă, ci va fi nevoie de indicii temeinice: așadar, în cazul unui flagrant va fi nevoie de probe ca la proces (să ne gândim la un hoț de buzunare prins în ... fapt).
- Convorbirile interceptate care nu privesc fapta ce formează obiectul dosarului în cauză, nu pot fi folosite sau ataşate la dosarul de urmărire penală: dacă un individ este urmărit pentru evaziune fiscală dar descrie la telefon cum a comis o crimă, nu va putea fi urmărit pentru această faptă decât dacă și după ce se descoperă alte probe, etc, etc
- Probele referitoare la alte infracțiuni decât cea pentru care s-a emis mandatul nu vor avea nicio valoare, deoarece nu vor putea fi folosite în instanță: la fel ca mai sus, dacă îl tratezi de gâlci îl lași să moară de cancer pentru că nu ai voie să deranjezi domnu` infractor!
- Dezvăluirile în timpul urmăririi penale referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul procedurii sunt interzise, cu excepția cazului în care se justifică interesul public „prevăzut de lege”: așadar, nu vom mai afla că senatorul sau deputatul cutare sunt urmăriți penal, așa că ei vor putea candida din nou și din nou și din nou ...
-  Recursul în casație în favoarea inculpatului poate fi declarat oricând: este suficient ca un - să zicem doar așa, ca exemplu - oarecare dragnea să ajungă la putere, să-și aservească ministerul justiției și pe sluga pusă-n fruntea lui și (ne)șansa casării unei sentințe DEFINITIVE este iminentă!
- Cererea de liberare condiționată poate fi făcută din 6 în 6 luni, nu la un interval de un an cât este în prezent: hoții de partid stau pare-se prea mult la răcoare!
- Este interzisă, în timpul urmăririi penale, comunicarea publică a oricărei informaţii referitoare la faptele şi persoanele care fac obiectul procedurii: poliția va mai putea cere ajutorul publicului pentru prinderea unui pedofil sau tâlhar? Se pare că nu!
   Dedicațiile către dragnea liviu sunt nenumărate și mai mult decât suficiente:
- Revizuirea hotărârilor judecătorești definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută oricând: se repetă de fapt povestea de mai sus, dar cum ei ne cred tâmpiți, ne-o repetă!
- Neredactarea și/sau nesemnarea hotărârii de condamnare de către judecătorul care a participat la soluționarea cauzei anulează sentința (amendament PSD și ALDE): dacă un judecător din completul de cinci moare înainte de a semna hârtia, chiar dacă sentința a fost dată cu unanimitate, aceasta este desființată, totul în favoarea tâlharului „norocos”! Sau vom avea asasinate pentru anularea sentinței (stați să se prindă țiganii ce drum le deschide chestia asta către libertate!)?
- Un judecător sau un procuror va fi sancționat disciplinar definitiv pentru exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență, dacă aceste împrejurări influențează soluția pronunțată în cauză: nu ne este clar dacă aici intră și completul care l-a condamnat pe tâlharul electoral dragnea CU SUSPENDARE!
   Ω
   Așadar, justiția revine la ce-am avut și chiar mai rău:
MAI AȘTEPTĂM DOAR ASESORII POPULARI, 
CĂ ÎN REST NE-AM ÎNTORS LA ANII `50!
   P.S. Parcă legile nu aveau caracter retroactiv decât în anumite situații clar prevăzute de lege! Acum însă ... cum va fi?
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu