Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 octombrie 2019

A fi sau a nu fi! (AUDIO)

   A fi ... sau a nu fi ... la guvernare ... aceasta-i întrebarea!
   Ei bine, procedura de demitere a guvernului a început prin depunerea moțiunii de cenzură și circul generat de d`alde ciordache, după cum îi stă în obicei: a propos, fac pariu că ciordache, cu toate prostiile făcute, se va regăsi în viitorul parlament! Dar să nu uităm de unde am plecat, adică de la moțiunea de cenzură anti „guvernul țații victorița”!
   Acum nu mai contează cine a semnat și dacă există o majoritate pe hârtie, contează cine și cum va vota și, cum noi rezultatul nu-l știm că doar nu suntem vreo Mafaldă, să ne gândim la ce se poate întâmpla și cu ce urmări!

   O variantă este aceea în care moțiunea nu trece și guvernul rămâne la putere: cum pesede-ul are CCR-ul la mână, ne așteptăm ca în mod indirect statul român să fie obligat să urmeze o linie trasată de această curte. Partidul care e în toate ar continua să conducă, dezastruos sau mai dezastruos decât până acum din cauza mișcărilor mai lente obligatorii la folosirea instrumentului auxiliar numit CCR: problema este, până când? Până la sfârșitul mandatului ar fi o tragedie pentru noi toți și în special pentru tovarășii ocnașului! Până la eventuale alegeri anticipate prin primăvară, lucru greu de obținut? Vom vedea! Cert este că în eventualitatea deloc neglijabilă în care moțiunea este respinsă, ciordache își va face implant de degete mijlocii (medius pentru pretențioși) pentru că ni le-ar arăta el nouă din toate pozițiile învățate pe lângă concetățeanul dincă!

   O altă variantă este aceea a votării moțiunii și a căderii guvernului! Mă ia cu frig când mă gândesc că în situația catastrofală din acest moment usere nu vrea să intre la guvernare, liberalii singuri nu pot face un guvern decât minoritar, maghiarii au pus deja ochii pe niște păduri iar pe d`alde alde nu-i vrea nimeni! Abia căderea guvernului ne va arunca într-o criză politică fără precedent, criză ce s-ar putea rezolva numai și numai prin alegeri anticipate, alegeri care nu pot avea loc mai devreme de începutul primăverii ce vine! Să vezi atunci lupte și nenorociri! Ca efect colateral, căderea guvernului acum, ar duce la schimbări consistente în votul pentru Cotroceni, țața veorica urmând să piardă și mai mult susținerea din țară - nu că acum ar avea cine știe ce succes - voturile ei migrând probabil spre „Asfalt tango” sau „Filantropica”, mircea diaconu demonstrând că a învățat că 
„mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană”!
   Iar candidatul acesta ne tot spune povești, ne tot amăgește cum va da el cu pumnul în masa UE, etc, etc ... și mă aștept ca mulți votanți de-ai veorichii să-l ia de bun și să-l voteze!

   Ei bine, căderea moțiunii ar prelungi agonia pesede-ului și nu ar aduce nici un câștig partidului la prezidențiale, rămânând de văzut numai cât de tare se uzează până pierde puterea în mod natural.
   În schimb, trecerea moțiunii ar aduce un haos generat de imposibilitatea formării unui guvern și de un interimat prelungit și limitat în posibilități.
   Cum este oare mai bine?

   Ω

   Am o bănuială:
MOȚIUNEA VA FI RESPINSĂ LA VOT (nu contează motivele) IAR pesede-ul ÎȘI VA CONTINUA GUVERNAREA CATASTROFALĂ!
NU PUTEM SPERA DECÂT SĂ SE UZEZE SUFICIENT DE MULT ÎNCÂT SĂ SE ALĂTURE ȚĂRĂNIȘTILOR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu