Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 octombrie 2019

Și în sfârșit s-a întâmplat! (AUDIO)

   În sfârșit s-a întâmplat: primul ministru desemnat Ludovic Orban a definitivat programul de guvernare și lista guvernului cu care va cere votul de investitură în parlament! Ce putem remarca: numărul ministerelor a fost redus de la 24 la 16, aparatul birocratic al statului este amenințat cu restructurarea și noi toți suntem anunțați că se va lucra pentru reluarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului! 
DĂ DOAMNE!
   În guvernul propus face o figură aparte viitorul ministru de finanțe Florin Câțu, om de bancă și acuzator virulent al Adonisului teodorovici al guvernului pesede! Sunt curios dacă va putea demonstra că actualul ministru de finanțe este cu adevărat toxic și dacă acesta va putea fi tras la răspundere pentru dobitociile enorme făcute: ordonanța lăcomiei 114 este numai una dintre prostiile monumentale prin care numitul teodorovici orlando a dat cu toporul în rădăcina economiei românești și ne-a băgat mâna în buzunar nouă tuturor, dar nu este singura!
   Restul miniștrilor propuși sunt, cu puține excepții, oameni ce par în regulă: din păcate se pare că nu putem avea un guvern format numai din Bogdan Aurești!

   Programul de guvernare pare consistent, vine cu niște propuneri interesante, iar promisiunea de a deplasa economia și societatea românească din direcția creșterii prin consum (idioțenie pesedistă) în direcția creșterii prin investiții este un lucru îmbucurător! Ca să vă spun sincer, mi-a plăcut revenirea la impozitarea muncii part time în mod corect în timp ce renunțarea la supra acciza pe carburanți îmi pare o măsură populistă urmărind o modificare spectaculoasă a prețului combustibilului, chestie care îi cam arde pe români la buzunar! În rest, mai buna colectare a veniturilor, un șut în koor-ul ANAF-ului, excluderea rudelor și altor incompetenți din aparatul de stat, astea-s lucruri care pot numai să bucure o minte limpede și normală: cu condiția să se și facă și guvernul să aibă și bani - depinde și de ce lasă pesede-ul în urma lui, pentru că mulguța vasilescu, specialista în ministerul muncii, a început deja să plângă în media că va fi foarte rău! O înțeleg, dacă se termină epoca veniturilor fără muncă și a nepotismelor este de rău! 
DACĂ!

   Până acum, sună bine și voi continua să le scriu numele cu majusculă: le doresc să dureze asta cât mai mult, poate pour toujours!

   Ω

   Programul de guvernare pare în regulă, oamenii propuși pentru guvern de asemenea, în concluzie guvernul nu va trece de parlament: 
PARE PREA BUN PENTRU A FI LĂSAT SĂ LUCREZE!
CU NUMAI 16 MINISTERE?

   

Un comentariu: