Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 octombrie 2019

Calcul rece sau un cal prea mare? (AUDIO)

   Trebuie să recunosc: eu nu am crezut că moțiunea de cenzură va trece! Nu, nu a trecut dintr-un calcul al pesede-ului ci a trecut că așa s-a întâmplat: dacă era un pas calculat, țața veorica era deja plecată și un nou guvern ar fi achitat nota celor trei ani de prostii MADE IN Teleorman, așa că trecerea moțiunii ține mai mult de întâmplare!
   În concluzie, moțiunea a trecut și este bine că s-a întâmplat așa.
   Că participanții uniți la dărâmarea țaței au și idei divergente, iarăși înțeleg.
   Dar de ce nu vrea USR+ să intre la guvernare sau măcar să ajute la formarea unui guvern care să scoată pesede-ul din joc, nu mai înțeleg! Am putea bănui niște lucruri dar nu am putea avea certitudini: USR+ înțelege că nu are oameni pregătiți pentru guvernare și că actuala situație i-a luat prin surprindere susținerea populară fiind mai puternică decât ceea ce au așteptat ei sau USR+ are o viziune atât de clară asupra viitorului îndepărtat, încât noi nici nu bănuim ce văd ei în acest viitor politic românesc! Cert este că Dan Barna pare a-și fi luat gândul de la președinție din moment ce preferă să organizeze țața veorica alegerile ce vin și nu un guvern prieten, chiar fără a face parte din acesta! Pentru că, dacă și-au luat gândul de la Cotroceni (la care de fapt nu au avut nici o șansă de la bun început), ne întrebăm când s-au putut gândi serios la o asemenea variantă: povestea cu locomotiva care trage partidul nu se poate considera valabilă în cazul unor oameni atât de noi și necunocuți în politică, Dan Barna neputând fi locomotivă pentru USR+ din moment ce a făcut numai opoziție și nu a arătat niciodată ce poate cu adevărat!
   Ciudat nu?
   Așadar, de ce a contribuit USR+ la debarcarea guvernului pesede?
   De ce acum nu vor să guverneze și cu atât mai mult, nu vor să sprijine un guvern ne pesede?
   De ce susțin un candidat la președinție fragmentând votanții de dreapta?
   De ce se încrâncenează în problema anticipatelor când tocmai aceasta nu depinde de președinte ci de parlamentul care este încă pesedist?
   De ce nu vrea să participe ACUM la slăbirea (poate) definitivă a pesede-ului?
   De ce au făcut un pas în spate?
   De ce acum ajută pesede-ul încurcând opoziția de dreapta?

   Ω

   Unul dintre răspunsuri și cel mai urât dintre toate este nu că le-ar fi frică de un cal prea mare ci, că fără ca cineva să bănuiască măcar, 
CALUL USR+ ESTE TROIAN!
CHIAR ȘI FĂRĂ ȘTIREA LOR ...
   Așa gândește omul de pe stradă, cel care tare mult își dorește să se înșele!

Un comentariu:

  1. Well I really liked studying it. This article offered by you is very effective for
    correct planning.

    RăspundețiȘtergere