Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 octombrie 2019

Cartoful fierbinte (AUDIO)

   Președintele Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban să formeze viitorul guvern care va înlocui actuala formulă de la Palatul Victoria - chiar și înaintea anunțului oficial, asta știam.
   Reacția imediată a pesede-ului a fost una simplă, rudimentară chiar, adică a anunțat că va face tot ceea ce trebuie să facă dar nu va vota pentru guvernul Orban ba, mai mult, că parlamentarii pesede nici nu vor fi în sala parlamentului.


AȘADAR, ȘANSELE CA UN GUVERN ORBAN SĂ PRIMEASCĂ VOTUL DE INVESTITURĂ TIND SPRE ZERO!

   Cu asta, parlamentul pesede pare a râde în nas președintelui însă ... însă râd în nas și celor care chiar fără să-l susțină pe președintele Iohannis sunt anti pesede, adunând în felul acesta și mai mulți votanți în tabăra celorlalți! Iar dacă guvernul Orban nu trece, președintele desemnează un alt premier care fie va primi votul de investitură și apele se vor calma până la alegeri, fie va fi respins și va deschide balul privind alegerile anticipate: vom afla câte guverne pot fi respinse fără a apela la mecanismul chemării anticipate la urne - CCR ar trebui deja să se pregătească să ne lumineze în privința textului constituției și a ceea ce vrea el să zică! 

   Ω

   Are viitor guvernul Orban?
   La prima vedere nu pare, mai ales că bonta și ai lui revin cu pași înceți la matca pesedistă de care mai ieri se deziceau cu mâna pe inimă!
   Dar la o a doua vedere?
   Cartoful fierbinte pe care l-a căpătat pesede-ul se cere curățat: acceptă un guvern politic care să pregătească viitoarele alegeri LA TERMEN sau provoacă prin respingeri repetate căderile guvernelor propuse și odată cu ele alegerile anticipate?


ORICE MINUNE ESTE POSIBILĂ IAR ACUM PREVĂD DEPLASAREA 
MANIFESTAȚIILOR POPULARE DE LA PALATUL VICTORIA LA CASA POPORULUI!
SĂ AVEM GRIJĂ, SĂ NU RĂGUȘIM ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu