Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 martie 2020

Cine-i bate?


   În București, alegerile locale vor avea rezultate ciudate: chiar dacă firea pierde primăria generală este greu de crezut că primarii celor șase sectoare vor avea aceeași soartă! Chiar dacă în ultimii patru ani în sectoarele capitalei a fost un jaf continuu, chiar dacă metodele de tip Pantelimon au fost copiate, aplicate și amplificate, cei șase stăpâni de facto ai capitalei nu-și vor pierde locurile!
   Deja își fac campanie electorală cei șase, primarul de la trei oferindu-se să transforme în parc orice teren donat benevol și degeaba primăriei (hai să văd cine donează un teren central și suficient de mare pentru a fi parc, primăriei!), se laudă că sectorul trei este cel mai informatizat, etc, etc. Primarul de la patru, umblă cu chestii de modă veche, arborând banner-e pe care scrie ceva de genul „am promis, am făcut!”: nu-și amintește nimeni când a promis el ceva, dar iată că pe banii contribuabililor are grijă să-și facă deja campanie electorală! Gunoaiele stau cât casa, lucrările începute nu sunt terminate, drumurile în loc să fie lărgite au fost îngustate pentru obținerea unui iluzoriu număr de locuri de parcare, poluarea îi sufocă pe cetățeni dar orice carosabil, inclusiv amărâtele alei dintre blocuri sunt bordate de kilometri întregi de borduri VERTICALE, borduri care vor fi probabil scoase în următorul mandat! Locurile de joacă au fost transformate în adevărate fortărețe și, pentru că sunt gata, au început să fie răscolite în vederea înlocuirii aparatelor de joacă!
   Este incredibil cu câtă nonșalanță și ușurință a fost cheltuit banul public în combinația primar+consiliu= nu love ci pesede:
ESTE INCREDIBIL!
   Sunt convins că la sectoare primarii pesede, care și-au format o masă de manevră din asistații social care deja se plimbă în număr mare cu târnul pe umăr, nu vor pierde! Nu cred! Nu au cum!

   Dacă vă întrebați de ce am vorbit în special despre primarii de la trei și patru, vă luminez pe dată: peste Dâmbovița, a fost construit în urmă cu câțiva ani un pod: este un pod frumos, larg, asfaltat ... dar nu poate fi folosit!
   De ce?
   Pentru că în partea dinspre sectorul trei cablurile liniilor de înaltă tensiune sunt periculos de aproape de carosabil și proiectantul împreună cu constructorul supervizați de autorii de studii multiple (de la fezabilitate până la impactul podului asupra vulpilor siberiene) nu au băgat de seamă decât atunci când lucrarea a fost gata!
   Așadar, un pod care scurtează cu mai mult de 30 de minute drumul dintre sectoarele patru, cinci și șase și ieșirea pe A2 nu este utilizat la întreaga lui capacitate pentru că în sectorul trei nu s-au putut ridica niște cabluri în ultimii 5 ani!
   Pe de lată parte, în sectorul vecin adică în patru, drumul care leagă șoseaua Vitan Bârzești, veșnic aglomerată, de noul pod, stradă pe numele ei parcă Iuliu Hațeganu, este într-o stare demnă de tancuri și tractoare șenilate, adică a rămas din vremea șantierului podului și atât! Mii de mașini intră zilnic pe acest drum nenorocit, mii de șoferi înjură, mii de jante sunt distruse la viteze sub 30 km/h dar primarul are grijă să schimbe aparatele de joacă montate acum doi sau trei ani!
   Din păcate, pensionarii nu văd acest drum și nici străzile periferice rupte din zonele apropiate de IMGB și secția 26 Poliție, pensionarii nu au habar de mizeriile de pe marginea drumurilor, pensionarii nu au habar de aprovizionarea cu apă, pensionarii nu știu cum arată ieșirea potecii zisă Splaiul Unirii în șoseaua de centură ... din păcate!

  

   Am convingerea că la sectoarele capitalei pesede-ul nu pierde!
   Așa că agitația de la nivelul capitalei este inutilă: orașul București, prost organizat, a ajuns să fie o alăturare de șase orașe diferite, cu interese diferite și cu dezvoltări diferite, drept care primarul general are o valoare poate simbolică dar deloc reală: partidele trebuie să se concentreze pe sectoare și abia apoi pe capitală sau pesede-ul va avea orașul încă cel puțin patru ani!
   Așa crede un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu