Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 martie 2020

Turcia și lecția de rusă


   După ce în cursul istoriei s-au luptat direct de mai mult de zece ori, acum turcii și rușii sunt frați buni! Mai exact, noului sultan îi place poziția și atitudinea noului țar, așa că ia meditații intensiv, sperând să ajungă să ocupe același rol și la Sublima Poartă.
   Deosebirea față de vremea când limbajul și titlurile astea erau corecte, constă în aceea că vremurile s-au schimbat, geografia politică s-a schimbat, echilibrul de forțe s-a schimbat și el: numai visul de mărire al unora nu s-a schimbat! Așa că, Turcia, națiune de 80 de milioane de suflete, țară ruptă între occidentul dezvoltat și Asia îndepărtată și înapoiată, se lasă sedusă de actualu-i leader care își dorește un rol activ și important cel puțin pe plan regional. Seducția a făcut ca alegerile să nu mai aibă în Turcia rol și importanță, înțelegerile internaționale să nu mai fie decât vorbe goale și alianțele militare hârtii bune de rupt și aruncat la hazna pe românește!
   Ei bine da, sedus de Putin și puterea lui absolută dar și de cultul personalității pe care propaganda rusă i-l instituie deja eternului ei președinte, turcul care pare a avea pistol rusesc, vrea și el!
   Dar nu vrea așa, în glumă!
   Nu, el vrea serios!
   Drept care, a permis Rusiei ieșirea din Marea Neagră, a cumpărat armament rusesc, s-a apropiat de Rusia lui Putin și s-a îndepărtat de USA, a renunțat se pare la dorința de a adera la UE iar NATO îl strânge rău și nu-i dă spațiu de manevră. În realitate, Turcia lui Erdogan a devenit pionul otrăvit al șahului regional și chiar mai îndepărtat al momentului acestuia! Erdogan a luat lecții de rusă și de comportament rusesc, nu-și mai respectă cuvântul și angajamentele dar, ce este mai dureros, a învățat din recentele războaie ruse din Transnistria, Cecenia, Osetia, Ucraina și alte locuri simpatice că nu trebuie să lupți pe față, că poți pune pe altcineva să se zbată pentru tine: Rusia a împins mereu în față separatiștii pro-ruși dar cum Turcia nu are așa ceva, a pus mâna pe ce are din abundență și i-a aruncat asupra Europei pe refugiații din Orientul apropiat, pe toți oropsiții soartei goniți de foamete și război, amestecați cu persoane ce au sarcini de îndeplinit! Iar presiunea continuă să crească pe frontiera greacă a UE!
   Bulgarii au anunțat că sunt pregătiți.
   Grecii fac față cu destulă greutate.
   Este evident că armata comună europeană trebuia deja să existe!
   Să revenim însă ...
   Turcia aruncă refugiații asupra Europei de crezi că asiști la cruciada copiilor inversată, Turcia nu are nici un interes să mai țină în lesă această armată gata instruită: este sigur că fluxul de migranți, dacă va trece de Grecia, nu o va lua pe drumul desenat aiurea de turci, adică pe la noi, peste Dunăre și peste Carpați ci o va lua prin vestul nostru, prin fosta Iugoslavie și prin Ungaria în încercarea lor de a ajunge în paradisul Europei occidentale, acolo unde nu muncește nimeni și toată lumea are bani și tot ce-i trebuie – dacă mai regret ceva, atunci acest lucru este că nu-i Germania lui Merkel în prima linia!
   Ce va fi?
   Dacă refugiații nu reușesc să treacă de greci și de bulgari, la frontierele UE cu Turcia va fi o adevărată „Plută a Meduzei”, va fi tragic, va fi un al doilea holocaust!
   Dacă refugiații reușesc să treacă de acest prim bastion al UE, atunci la fiecare frontieră și punct dificil de trecere vor fi împuținați, astfel că în occident în mod real vor ajunge foarte puțini: chiar dacă holocaustul nu va mai fi concentrat la frontiera Turciei cu UE, nu înseamnă că el nu va avea loc de-a lungul drumului pe care amărâții ăștia îl vor parcurge!

   Îmi este milă de ei! Chiar îmi este milă!
   Dar și de mine, de noi îmi este milă!
   Imperiul Roman nu a știut să se apere și a căzut sub loviturile popoarelor migratoare care au venit cu scara de șa și luptătorii călare dar numai cu atât, fără educație, fără cultură, fără nimic în afară de număr și putere: Roma a încercat să-și apere modul de viață, a pierdut și a dispărut, lăsându-ne pradă migratorilor și unui ev mediu întunecat.
   Astăzi, Europa are dreptul să-și apere cultura și civilizația în fața migratorilor care au meritul numărului și al puterii hoardei? 
   Cu siguranță DA!
   Repet ce am mai spus, îmi este milă de ei, dar soluția nu este să fugă ci să facă ceea ce europenii au făcut atunci când au fost nemulțumiți: să dea de pământ cu cei care îi nesocotesc și nu-i respectă! Este simplu ... Dar, cei care-i nesocotesc și nici nu-i respectă nu sunt în Europa occidentală ci acolo, la ei acasă, acolo unde ar trebui să se întoarcă să facă ordine!

   Pe moment, Turcia se folosește de ei în propriu-i război nedeclarat cu UE și NATO, visând la o poziție asemănătoare Rusiei, vis ce niciodată nu se va împlini ...
   De ce nu se va împlini?
   Simplu, pentru că nimeni nu este veșnic, nici Putin și nici Erdogan, iar popoarele vor alege până la urmă calea corectă!

   Cine crede că venirea migranților în Europa va însemna un aflux de mână de lucru, se înșeală: vor fi multe mâini, dar întinse – Germania de astăzi este un bun exemplu, după 40 de ani sau mai mult turcii au ocupat practic centrul Berlinului și tot nu s-au lăsat integrați! Occidentalilor nu le-a plăcut instalatorul polonez, le-au puțit românii și bulgarii? Să aibă puțină răbdare să dea năvală musulmanii din orientul mijlociu, abia atunci îi vor aprecia pe cei mai suspomeniți, așa că ar face bine să ajute Grecia, Bulgaria și celelalte țări aflate în drumul hoardelor de migranți!

   Este nevoie de o replică politică și militară comună la criza refugiaților: dacă nu, este posibil să vedem înălțându-se moschei unde nici cu gândul nu gândești!

  

   Lângă problemele covid-19 și controlul dificil al deplasărilor cetățenilor care fac afaceri sau turism, revărsarea migranților aruncați de Turcia asupra Europei ar fi ca lumânarea! Mai exact, ca lumânarea
DE PE COLIVĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu