Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 martie 2020

Educație vizuală


   Mă uit și eu la TV, ca tot omul plictisit și sătul de stat în casă.
   Mă uit și văd cum autoritățile iau măsuri și greutăți în lupta cu ...
   Da, măsuri și greutăți pentru că este evident că nimeni nu face o treabă serioasă, o treabă de care să fie mândru, ci mai toată lumea se face că face așteptând să treacă timpul și să fugă acasă, să scape de obligații și să se poarte așa cum dictează conștiința de timp liber! Cu mici excepții printre cadrele medicale, ceilalți par a ne da exemple dintre cele mai negative!
   Explic îndată ... văd un reportaj despre acțiunea poliției în cursul nopții, poliție care plină de vigilență oprește mașinile aflate în circulație: foarte bine, nu-i așa?
   Da, foarte bine dar majoritatea polițiștilor stau cu masca SUB NAS!
SĂ ÎNȚELEG CĂ CEL CARE LE-A ORDONAT
NU I-A INSTRUIT CUM SĂ POARTE MASCA?
   Pentru că, după ce o viață întreagă te-ai amuzat la bancuri cu polițiști, nu poți să nu bagi de seamă că ele, bancurile, ar putea avea un sâmbure de adevăr!
   Pe lângă bieții agenți de poliție care cer pensii speciale și vârste de pensionare cât mai ... minore însă nu înțeleg cum se poartă un rahat de mască din cârpă, stau la loc de cinste reprezentanți ai autorităților locale care se afișează în același mod!
   Știu, vă pare un moft, un nimic, o glumă proastă dar nu este atâta timp cât majoritatea concetățenilor noștri nu prea se omoară cu cititul și nici cu înțelesul unui text citit – vezi statisticile privitoare la analfabetismul funcțional și altele asemenea, drept care mă aștept ca mulți dintre români să se ia după ce văd la cei pe care-i consideră cu o pregătire superioară lor și nu după textele docte care-i învață cum să se spele pe mâini ori cum să poarte amărâta mască de protecție!

  

   Nu, nu este prea mult să avem grijă cum apărem și ce exemplu dăm pentru că educația se face în noul context cultural românesc în primul rând vizual! Sau, pe scurt,
EXPLICAȚI-LE DRACULUI CUM SE POARTĂ MASCA AIA!
   Nu le spuneți și de ce, nu este nevoie, ci doar cum s-o poarte: măcar în public!
   Așa gândește un om ... care privește strada!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu