Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 martie 2020

Groapă preferențială


   El, pensionar special, lucrează la primăria S 4.
   Soția lui, lucrează la policlinica Ministerului de Interne.
   Nora lui, lucrează la Resurse Umane în Primăria Generală.
   Fiul? Probabil că are un serviciu asemănător, adică vreau să spun că m-ar mira să nu aibă o ocupație din aceeași arie de acoperire!
   Iată așadar familia imediată și apropiată a celui care a uitat că s-a întors din Israel și pe principiul „mie nu mi se poate întâmpla” și-a îmbolnăvit toți apropiații! 
   Fără coronavirus nu am fi aflat aceste lucruri ... să spunem interesante! 
   Iată deci și o parte pozitivă a covid-19, vreau să spun desecretizarea unor stări de fapt din sistemul public autohton: un fost polițist care presupun că a apucat să fie și milițian, s-a pensionat înainte să transpire de muncă, se bucură cu siguranță de o pensie specială, în continuare are parte de acces și tratament la spitalul internelor și pentru că nu vrea să se plictisească, iată-l angajat tot la stat, într-o primărie, loc unde nu credem că dă cu grebla ci tot cu pixul!
   Păi, dacă omul ăsta a fost pensionat pe motiv de muncă grea, lucrul s-a făcut pentru că își atinsese limita superioară a suportabilității de a munci!
   Sau nu?
   Așadar, pensie specială de milițian plus salariu de șef prin primărie, bașca tratament preferențial în sistemul de sănătate al MAI pentru el și, dacă nu mă înșel, pentru toate rudele de gradul I!
   Care rude, nu`ș cum se face dar ... tot la stat muncesc!
   Nu m-ar surprinde ca statul să-i și îngroape ... preferențial!
   Vă explicați acum de ce sunt concursurile de angajare trucate?
   De ce un candidat venit de pe stradă nu primește documentația corectă sau completă?
   De ce unii știu doar răspunsurile corecte?
   Nu știu de ce numai nouă, celor din afara sistemului ni se pare penibil!

   Acum, că veni vorba, cum rămâne cu pensiile speciale?
   Dacă PNL-ul nu poate rezolva ceea ce a promis, atunci să depună mandatul și să lase pe altcineva mai inteligent și mai potent la conducere: este valabil și pentru secția specială și pentru ordonanța 114 și pentru libertatea pe care încă o are slugărel toader principalul responsabil de eliberarea a mii de deținuți periculoși, etc, etc! Pe noi ne interesează mai puțin DE CE NU SE POATE, pe noi, cei care i-am ales, ne interesează că ei ne-au promis
CE VOR FACE,
AȘA CĂ ÎI AȘTEPTĂM SĂ FACĂ!

   Statul este infectat de nenumărați profitori de genul celor angajați la institutul pentru studierea revoluției sau pe la diferite autorități, de la cea feroviară la cea a muștelor de oțet: actuala guvernare a venit la putere promițând dispariția căpușelor de pe statul român și trecerea spre meritocrație:
NU AU FĂCUT NIMIC DIN CE AU PROMIS
IAR VOTANȚII ÎI VOR TAXA PENTRU CĂ
OAMENII, CU TOT VIRUSUL ACESTA,
NU UITĂ!

  

   Dacă PNL-ul nu reacționează urgent și continuă să adune căzăturile pesede-ului de tip chirică va avea mari surprize la următoarele alegeri: dacă merg în continuare pe mâna președintelui Iohannis le atragem atenția că acesta este la sfârșit de mandat, ceea ce și lor li se poate întâmpla!
   Așa crede un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu