Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 martie 2020

Țeapă!


   După cum se spune într-un limbaj vulgar și periferic, am luat țeapă!
   Am luat țeapă, adică am fost înșelați! Notați vă rog o nuanță, nu ne-am înșelat ci am fost înșelați cu bună știință, fiind lăsați să credem una, în realitate petrecându-se alta!
   Da, eu recunosc, în limbajul vulgar și periferic mai sus pomenit, am luat țeapă!
   De la cine?
   Când?
   De ce?
   De la cine, este simplu de spus: de la fosta opoziție actuala inutilitate politică!
   Când, iarăși este simplu de spus, atunci când i-am votat cuminți, în loc să ieșim să-i luăm pe toți cu furcile!
   De ce? Asta-i mai greu de digerat ... pentru că am fost fraieri și naivi și creduli!
   Este ușor de demonstrat!

   Îmi amintesc cu câtă emfază ni se povestea că planul politic este deja făcut și așteaptă doar să fie pus în aplicare: alegerile care urmau să arunce pesede-ul la „groapa de gunoi a istoriei” – expresie preferată a istoricilor marxiști prin anii `50 – trebuiau câștigate și lucrurile urmau să se îndrepte! Urma ca pesede-ul lipsit de un adevărat conducător să se prăbușească iar opoziția, pe care pe vremea aceea președintele o pomenea in integrum nu ca astăzi, avea să scoată țara din haosul hoțiilor drăgnicești și prostiilor dăncilești!
   Serios?
   Pur și simplu am fost mințiți!
   Nu a avut nimeni nici un plan!
   Anticipatele erau un deziderat ce se arată prea îndepărtat de puterile politice ale combinației penele-președinte, liberalii au jucat cartea auto izolării gonind eventualii aliați, refuzând cu încăpățânare orice înțelegere la orice nivel: au demonstrat că sunt extrem de încuiați și de depășiți de situație, refuzând o înțelegere pentru primăria capitalei dar încercând să și-l alăture pe chirică de la Iași! Da, pe chirică fost pesede, acel chirică cu un copil de țâță mai bogat decât 99% dintre români, acel chirică ... Nu au putut demonstra liberalii decât că nu-i duce capul la mai mult decât vechile combinații de toți știute: în loc de meritocrație și-au pus oamenii lor, secția specială funcționează bine merci în justiție, numirile politice ne sufocă, pensiile speciale curg și ele în buzunarele în care trebuie să curgă, în țară nu se mișcă nimic, specialiști nu există, etc, etc, etc ...
   Ce este mai interesant în povestea asta este faptul că președintele și liberalii, după ce și-au gonit toți posibilii aliați, se văd înfrânți de un pesede slab, umil chiar, un pesede care joacă nu doar desculț ci și într-un picior de ciolac: cred că și dăncilă îi încurca!
   Președintele, din turnul lui de fildeș, nu vede, nu aude, o ține pe a lui și are încredere într-o babă afanisită fără pic de minte politică, într-un orban care declară ritos că el vrea să ceară mandatul de prim ministru tocmai ca să fie respins: chiar și eu m-am simțit jignit de rudimentara declarație a pseudo șefului liberalilor!
   Iar promovarea unui personaj conflictual cum este Câțu în poziția de prim ministru numai bine nu face imaginii de țepari pe care au început să și-o contureze!

   Este evident că în acest moment tandemul președinte liberali repetă toate gafele, toate inepțiile, toate prostiile convenției democratice, a celor două sute de zile și ale cheii cu care credeau ei pe vremuri că pot porni aparatul îmbâcsit al căpușelor de pe statul român! Da, astăzi se repetă istoria aceea, se repetă pas cu pas atât de evident încât sper să nu apară și un nou miron cosma!

   Așadar, președintele și orban și liberalii ne-au tras țeapă! Nu oricum, ci una dintre cele mai mari țepe cu putință, ne-au tras țeapă tuturor celor cei care i-au crezut că pot în timp ce ei se împiedică de un ciolac penibil de la pesede Buzău iar rareș vodă face niște fițe și are niște fumuri de parcă ar fi măcar Winston Churchill! Da, ne-au păcălit, ne-au promis că sunt pregătiți și când s-au trezit cu puterea în brațe nu au știut ce să facă cu ea!
RUȘINOS!
   Pot aștepta ei o mie de anticipate, „s-a dus amorul”, a pierit entuziasmul, a dispărut încrederea!
   În concluzie, mă întreb pe cine voi vota în continuare: pesede-ul evident nu, liberalii cu țurcan, gorghiu, rareș vodă, iohannis, orban  și alții ca ei nu ... pe cine?

  

   Mai fac o încercare, poate cu USR-ul și dacă nici ăștia nu fac ceva bun și notabil ori emigrez ori votez cu ungurii!
   Așa gândește un om, de pe stradă ...
   Unul care își dorește ca de această dată să se înșele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu