Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 martie 2020

Nota, vă rog!


   Ce este va trece!
   Ce va trece va intra în poveste!
   Ce va intra în poveste, trebuie ca pe lângă latura istorico/eroico/dramatică să aibă și una educativă și moralizatoare iar aceasta va fi cu siguranță, așa cum am învățat în toate legendele și poveștile, nota de plată!

   Așadar, pentru tot ce se întâmplă acum, cine plătește?
   Nu mă interesează cine va plăti în cazul în care China a scăpat un virus „la liber”, nu mă interesează pentru că ori mă cert cu China ori dau marțienii în judecată, tot aia e! Așadar, cine este de vină în Italia că epidemia a luat o asemenea amploare? Dar cine este vinovat că măsurile sunt luate cu o lentoare dezarmantă? Și cine este vinovat că în cazul în care opt din zece purtători ai virusului sunt asimptomatici autoritățile testează în primul rând „bieții” oameni politici? Cine plătește lipsa de reacție în prima fază? Cine plătește că modificarea codului penal privind înăsprirea pedepselor pentru eventuala răspândire a bolii nu sunt însoțite și de proceduri care să prevadă judecarea și condamnarea vinovaților în regim de urgență, ei/ele ajungând la proces poate prin 2021 sau 2022? Ehe, să trăim până atunci!

   Președintele Iohannis, având încă în față niște ani de mandat urmați probabil de o frumoasă carieră în politica europeană într-un loc călduț, bine plătit și lipsit de responsabilități reale, a acceptat un guvern orban împănat cu gângavi și împiedicați, majoritatea lor aflați în imposibilitatea de a transmite o idee coerentă: asemenea oameni vor fi capabili să ia măsuri drastice împotriva răspândirii bolii? Primul ministru pare a nu se amesteca, pare de fapt a nu exista, locul lui putând fi luat oricând de Cercel sau Arafat, oameni mult mai prezenți și mai implicați în criză. Pesedistul ciolacu transmite de undeva, dintr-o izolare necunoscută că el ar fi fost mai drastic în măsuri dar opoziția lui politică îl împiedică să ne explice cum ar fi făcut asta, ceea ce ne duce cu gândul la bănicioiu, pintea și ultima pe listă cu voia dumneavoastră, he he, țața veorica!

   Mă tem că nu avem oamenii potriviți pentru acest moment!
   Mă tem că aparatul de stat a fost prea multă vreme căpușat cu analfabeți numiți politic!
   Mă tem că oamenii de calitate au fugit unde au văzut cu ochii!
   Mă tem că inutilii lipitori de afișe și aplaudaci la comandă vor da acum examenul impotenței lor intelectualo profesionale!
   Mă tem că noi vom plăti!
   Mă tem că numai noi vom plăti!

  

   Așadar, sunt suficiente măsurile luate până acum? Nu ar trebui închise parcurile? Nu ar trebui limitate deplasările și în timpul zilei? Nu ar trebui chemați rezerviștii pentru impunerea unei carantine generalizate în România?
   Mai contează acum capitalul politic?

   Republica romană avea în constituție (nu se numea așa dar acest rol juca!), pentru momentele în care patria era în pericol, un instrument numit DICTATURĂ! Era numit un DICTATOR pentru un termen fix (de șase luni), timp în care acesta avea dreptul să facă orice, absolut orice:
LA SFÂRȘITUL CELOR ȘASE LUNI, REDEVENEA UN CETĂȚEAN OBIȘNUIT
ȘI ERA TRAS LA RĂSPUNDERE PENAL PENTRU CEEA CE FĂCUSE GREȘIT
SAU DACĂ GENERASE PAGUBE STATULUI ORI CETĂȚENILOR!
   Republica accepta nedorita dictatură pentru că prima salvarea statului! 
   Ar fi potrivit astăzi un asemenea mod de conducere pentru perioada de epidemie?
   Asta se întreabă un om, care privește strada ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu