Faceți căutări pe acest blog

marți, 3 martie 2020

Cu rața`n gură!


   Un fost ministru, un fost ministru care lăsase tuturor o impresie de persoană integră a fost prins cu rața`n gură! Acum, degeaba se jură că nu fură, că Zdreanță ne-a învățat pe toți, de mici, că deși este frumos e și mincinos!
   Pentru că nu are rost să lungim discuția inutil de mult, mă întreb cu sinceritate și multă curiozitate: dacă acum, ca director de spital de provincie, cu un salariu lunar de multe mii de euro pintea sorina a luat în trei luni o mită de circa 35.000 €, ca ministru, ce mită a luat în aceeași perioadă de timp?
   În timp ce ne învăța cum să prindem medicii ciubucari!
   În vreme ce făcea descinderi prin spitale ca Eliott Ness prin speluncile lui Al Capone!

   Vă închipuiți că numita pintea sorina avea nevoie de acești bani?

   Acum, am văzut că și fiul doamnei fost ministru are un istoric cel puțin interesant în relația cu legea și pușcăria dar pesede-ul a considerat-o potrivită pe mamă pentru un domeniu bănos și dificil ca sănătatea, așa că mai rămâne o singură explicație pentru acest ultim scandal: lupta pe plan local pentru conducerea județului, lupta dintre clanurile ca și țigănești reprezentate de pintea și pop, lupta pe resursele județului și totalul dezinteres pentru soarta oamenilor din județ și din țară!

   Vă închipuiți că numita pintea sorina avea nevoie de acești bani?

   Așadar, ce șpăgi se iau în calitate de ministru dacă acum, în lumea reală, numita pintea sorina a luat cu atâta dezinvoltură ... 35.000 €?
   Să nu uităm, inculpata are și credite pe la bănci, așa cum au toți cei care încearcă să mascheze banii negri proveniți din ciordeli politice!

   Vă închipuiți că numita pintea sorina avea nevoie de acești bani?

  

   Nu, nu cred că avea nevoie dar ... spune o fabulă că o dată, un scorpion stătea pe malul unei ape neputând trece în partea cealaltă. A văzut însă scorpionul o broască și a și încolțit-o, cerându-i să-l treacă apa în spate!
-          Nu te trec, a spus broasca, nu te trec pentru că tu o să mă înțepi și o să mor!
-          Nu fi proastă broască, a râs de ea scorpionul! Chiar mă crezi tâmpit? Dacă te omor, ne înecăm amândoi!
   După mai multă vorbărie, broasca s-a lăsat convinsă. Scorpionul i s-a urcat în spate și au pornit să treacă apa. Dar, în mijloc, unde era apa mai adâncă, scorpionul înțeapă credula broscuță:
-          Ce ai făcut? De ce m-ai înțepat? îl întrebă broasca. Acum vom muri amândoi!
-          Îmi pare rău, răspunse scorpionul, îmi pare rău dar ... nu m-am putut abține!
   Cam așa stau lucrurile și cu oamenii politici: deși sunt stăpâni absoluți pe câte o bucată zdravănă de țară, tot iau mită, pentru că nu se pot abține!
LUATUL ȘPĂGII A DEVENIT PENTRU MULȚI DINTRE EI O A DOUA NATURĂ,
POATE MAI PUTERNICĂ DECÂT CEA CU CARE AU VENIT PE LUME!
   P.S. Madame pintea sorina nu trebuie să-și facă griji din punct de vedere penal: mai multe complete de judecată succesive, toate cu pensii speciale la orizont, chiar dacă vor constata că a băgat mâna adânc, îi vor da cel mult trei ani cu suspendare! Și atât!
   Așa crede un om, de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu