Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 aprilie 2014

De la Nicopole în Crimeea

   „Dumnezeu este întotdeauna de partea armatelor mai puternice !” 
   Napoleon I


   Cea mai mare democrație din lume , devenită între timp cea mai mare birocrație din lume , țara cu un președinte care se laudă că pot/poate , dar în al doilea mandat fiind , tot nu ne arată ce , este surprinsă !
   Este uluită !
   Este lăsată cu gura căscată !
   În mod absurd , cineva , a hotărât să nu joace după regulile impuse de superputerea până mai ieri unică !
   Incredibil !
   Cineva , a hotărât că nu este normal ca un negru cu talent la sărit (albii nu știu să sară !) să câștige într-o zi cât un laureat Nobel într-o viață !
   Sau că un om care a pus piciorul pe lună , nu poate fi plătit mai prost decât o tanti siliconată , care-și arată ȘI picioarele și își mută koorool prin diverse paturi la ore de maximă audiență !
   Sau - ce absurditate - că a fi amabil cu o femeie , nu înseamnă hărțuire sexulă ! 
   Ori că neam de neamul nostru am învățat că familie = soț + soție și nu SOȚ + SOȚ sau SOȚIE + SOȚIE !
   Sau , de-a dreptul revoltător , același cineva din răsărit , din fundul lumii , citindu-i el pe clasici , a aflat că degeaba-l chemi tu pe Dumnezeu să arbitreze , pentru că EL , sfântul , întotdeauna (dar întotdeauna) va fi „de partea armatelor mai puternice” !
   Așa că , acum , sunt ei , cei ce au răsturnat scara firească a valorilor , cei ce au făcut din curve oameni politici și din profesori și cercetători cerșetori , foarte mirați că cineva poate să joace după alte reguli decât cele pe care o mână de politicieni cu gândul la alegeri și nu la alegători , le-au impus unei lumi întregi !
   Ce surpriză ! 
   Statele totalitare , nu joacă după reguli !
   Germania nazistă , a jucat după reguli ?
   Italia fascistă , a jucat după reguli ?
   URSS-ul comunist , a jucat după reguli ?
   NU : deci , ce vă surprinde ? Rusia joacă după reguli , dar după regulile ei , pe care voi , funcționari de rang înalt , fără nici o legătură cu realitatea , nici măcar nu v-ați obosit să le studiați , nici gând să le învățați !
   În opinia SUA , cu cât o țară este mai la est , cu atât este mai sălbatică : se poate , dar în minunata lor deșteptăciune , uită că o țară cu cât este mai la est , cu atât cunoaște mai bine Armata Roșie și ce poate ea , cu atât mai vii îi sunt în memoria colectivă eliberările rusești , așa că nu repetați prostia înțelepților care la Nicopole au adus păgânii în Europa centrală și , mai ascultați-i și pe sălbaticii care nu au învățat din cărți ci din propria lor suferință !
   Și sunt destui !
   NATO/OTAN și SUA au uitat cum bătea Nikita Hrușciov cu bocancul în masa națiunilor unite ? Ar face bine să apeleze la unii cu memorie mai bună , pentru că pantoful de atunci , se poate transforma în bocancul de astăzi !

   Ω

   În fața amenințării fasciste , omenirea liberă a avut norocul unor lideri adevărați :
astăzi , va mai găsi ea ceva asemănător ? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu