Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 aprilie 2014

Șansa vulpii

   Chestii grele !
 
 
 
   Știți cum se desfășoară mult hulita vânătoare englezească de vulpi ? Dacă știți , săriți peste fragmentul următor , dacă nu , puteți sări din nou fragmentul dacă vă plictisește , însă n-ar fi rău să pierdeți un minut , două ...
   Lucrurile , se petrec cam așa : o ceată de călăreți , urmând o haită de câini de vânătoare , galopează după această haită care urmărește o vulpe (de cele mai multe ori , imaginară) . Dacă potăile reușesc să ia urma vulpii , o aleargă încercând s-o prindă , inclusiv în propria-i vizuină !
   Nu se folosesc arme de nici un fel , singura armă și inteligență , sunt câinii dresați și antrenați pentru acest sport !
   Așadar , vulpea , de cele mai multe ori scapă !
   De ce procedează așa și nu o împușcă pur și simplu (cum ar proceda orice braconier autohton care se respectă) ?
   Simplu :
PENTRU CĂ ȘI VULPEA TREBUIE SĂ AIBĂ O ȘANSĂ ! 
   Iar această șansă , este acordată multor vulpi mărunte în jocul de snooker , în spiritul unei generozități tipic englezești : o generozitate a sportului și șanselor egale !
   Așa că , respectând acest principiu al egalității șanselor date practicanților sportului adevărat , al sportului fără torțe și fumigene , al sportului în care un campion mondial poate fi suspendat pentru o greșeală măruntă și în care îți trebuie dispensă ca să nu porți cravată sau papillon la masa de joc , privim meciurile campionatului mondial de snooker , campionat aflat în plină desfășurare !
   Și tocmai de aceea , din nou vulpea mușcă !
   Ce am văzut și ce am constatat până acum , când încep lucrurile adevărate ...

   A mai trecut un an de la ultimul !
   A mai trecut un an și , Ronnie O´Sullivan pare a întineri , în vreme ce direcții lui oponenți , cum este și normal , îmbătrânesc ! Spună cine o vrea că a avut un meci ușor , pentru că și Ding a avut unul la fel sau mai ușor , iar acum mânăncă ouă de o sută de zile și-i vede pe alții la televizor cum joacă ! Și Trump a avut un meci ușor și a fost la un pas să facă passul (greșit) . Ba , dacă mă gândesc bine , chiar și John Higgins a avut un meci ușor , în compania amicului McManus , amic ce se antrenează împreună cu Higgins în casa lui Higgins ... și care i-a dat cu tacul peste degete fără nici o jenă !
 
   Da , multe meciuri , multe jocuri , multe surprize , muuult prea mult eurosport cu hotărâri imbecile , cum ar fi aceea de a difuza simultan , pe toate canalele snooker (cui nu-i place , a spart televizorul probabil) sau de a întrerupe un joc important în plină desfășurare pentru a transmite hockei pe iarbă , sau cricket (nu Jiminy) , sporturi , nu-i așa , cu mare audiență în rândul românilor devoratori de fotbal ! 
   Lăsând de o parte imbecilitățile eurosport și gogomăniile unora dintre comentatori (care vor neapărat să reinventeze limba „veche și înțeleaptă”) , să vedem și partea bună a lucrurilor : „cel mai bun din 19 jocuri” a făcut victime , acum meciurile se vor lungi , desfășurându-se pe parcursul a TREI sesiuni , așadar , lupta nu va fi numai între calitățile și finețea jucătorilor , nu numai între viziunile lor despre joc , ci , mai ales , între modul în care vor rezista atât fizic cât și psihic ! Nu trebuie să ne mirăm dacă un jucător care va începe un meci „en fanfarre” îl va sfârși în genunchi !
 
   După cum spuneam , la Sheffield , de astăzi încep lucrurile adevărate , grele , lucrurile care vor separa încă odată adevărații jucători de amatorii talentați !
 
    Ω

   Ne așteaptă un spectacol pe cinste , spectacol în care vulpea poate mușca pe cine te aștepți mai puțin (se știe că vulpea este principalul vector de transmitere a turbării) !
   Dacă nu intervine iar eurosport , că-mi este așa dor de curling pe iarbă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu