Faceți căutări pe acest blog

vineri, 4 aprilie 2014

victor cel ponta

   Mare îți este grădina , Doamne !


   Că încă șeful statului este cam nefinisat , știam și ne-am obișnuit , deși trebuie să recunoaștem că omul a făcut permanent eforturi să se îndrepte : să fim sinceri , de la „țigancă împuțită” și până astăzi , a evoluat în mod constant în bine ! A gafat și a învățat , asta demonstrând că el sau cineva de lângă el a tras concluzia că „nu este bine” !
   Dacă a făcut asta singur , este splendid , pentru că înseamnă că a fost capabil să se autoanalizeze și să înțeleagă ce se dorește de la el , chiar dacă nativ avea alte porniri !
   Dacă nu a fost în stare să se autoanalizeze - cei mai mulți dintre noi , nu suntem - este din nou lăudabil , pentru că a înțeles că ceva nu-i în regulă și a ascultat părerile altora , aplicându-le concluziile !
   Din acest punct de vedere , BRAVO LUI , indiferent de varianta pe care a mers !
 
   Am avut însă neplăcerea de a-l asculta pe argatul doamnei prim ministru , l-am ascultat și ne-am crucit : respectivul slujbaș mărunt deși înalt , dezvoltat numai fizic , n-a înțeles încă cum stă treaba cu separația puterilor în stat , nici cu ierarhia lor și , ce este mult mai grav , nici cei șase sute de parlamentari nu au priceput încă !
   FAPTELE : președintele , a avut la o oarecare ședință a parlamentului , privilegiul unui scaun separat , așezat în fața prezidiului ! 
   REACȚII : virulente , de oameni călcați pe bătăturile de pe creier ! În loc să ne explice sluga doamnei prim ministru de ce ne-a băgat iarăși mâna în buzunar , în loc să ne arate cu degetul cine este căzut în butoiul cu corupție , în loc să ne explice de ce iubita-i soție este musai bună să ne reprezinte în fața Europei , în loc să ne explice de ce nu s-a ținut cont de rezultatele votului popular liber exprimat în referendumul privind reducerea numărului de parlamentari , trepădușul doamnei prim ministru , își dă cu stângu'n dreptu' , demonstrându-ne pe viu ceea ce atât de plastic exprima poetul   
                                                                 „ ...
Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil,
           Drept ştiinţ-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
                                                                                                       ... ”
   A avut grijă ca , în doar câteva vorbe , să dea măsura întregii sale capacități intelectuale și politice : ridiculizarea unui personaj prin alăturarea lui , lui Ștefan cel Mare , ne face să ne gândim la lipsa educației de acasă , dar cu asta , copilul de clasa a șasea ne-a învățat deja !
   DAR , SĂ SPUI CĂ TU , ȘEFUL GUVERNULUI , LE-AI SPUS ĂSTORA DE LA PARLAMENT , SĂ FACĂ UNA SAU ALTA
înseamnă altceva ! Înseamnă că parlamentul îți este în subordine , înseamnă că cei șase sute ți se supun ȚIE și nu invers , înseamnă că ești un dictator care trasezi sarcini și directive , pe care ei le vor executa fără crâcnire :
ÎNSEAMNĂ CĂ EȘTI DEASUPRA A TOȚI ȘI TOATE ,
ÎNSEAMNĂ CĂ NU TE CONTROLEAZĂ NIMENI !
   Și , pe cale de consecință , înseamnă că ești
LIPSIT DE CONTROL !

   Poate înaltul demnitar , modelul lui Eminescu , pricepe odată pentru totdeauna , că hăhăiala lui de copil de la coada clasei a șasea dintr-o școală de țară , nu este cu nimic mai bună decât hăhăiala marinarului , dar că matelotul măcar a încercat să se îndrepte !
   Poate învață că orice vorbuliță aruncă , poate fi despicată'n patru : și că din ea se pot afla lucruri interesante !
   Poate verifică aritmetica Mol , care a calculat prețul unui litru de benzină de '95 astfel :
5,84 + 0,40 = 6,35
și poate ne spune dacă socoteala de mai sus este corectă !
   Dar , poate ne-am înșelat , și poate rezolva ecuația
5,84 + X = 6,35
unde X trebuie transformat în eurocenți la cursul de ~ 4,5 lei la 1 € !
   Poate reușește să ne explice de ce a adus țara asta în genunchi !
   Poate , poate , poate ...
   POATE ?
  
   Ω

   Probabil că nu poate , așa că mai bine îl roagă pe hrebe să-l ajute ... sau pe tata sârbu ... sau pe toți cei ce se îngrașă din sărăcia noastră !
   Ar trebui să se pună singur sub acuzare , să vedem , dacă nu-i suflă nimeni , poate ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu