Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 aprilie 2014

Nu fura : statul nu suportă concurența !

   Despre lege și tocmeală


   Am văzut cu plăcere , că în sfârșit statul român ia apărarea cetățeanului român ! Și nici măcar nu a trebuit să caut prea mult pentru a găsi informațiile acestea îmbucurătoare ! Nu , nici gând ... iar dacă v-au scăpat atenției , iată-le pe scurt !
   Asistentul premierului României , domnul victoraș cel poznaș , fost (zice el) procuror , se dă cu dinapoiul de solul iubit al patriei , declarând că se declară solidar (solitar ? Solitaire ?) cu cei nu mai puțin de O TREIME prezumtivi hoți , din câți președinți de consilii județene are psd-ul ! Noi , credem că văzând peste umărul vreunui coleg vreo notiță cu aceste cifre s-a grăbit să ni le transmită și nouă nonșalant , dar poate că ce a văzut era o listă de cumpărături , ori altă drăcie , că nu-mi vine să cred că atunci când PARTIDUL E-N TOATE , pardon , la putere , ascultă toți procurorii republicii de mitocanul din deal ! Nu cred și pace ! Așa că , artimetica elementară , ne spune că O TREIME din zișii președinți ai psd sunt (citez din memorie) „PUȘCĂRIABILI” ! Dar dacă partidul NU ERA la putere , câți erau ... rahovabili ? Sau ... jilavabili ?
   Așadar , să facă bine secretara primului ministru să nu se mai bage peste treburile justiției , mai ales acum când , pas cu pas , a început să funcționeze !
   În caz contrar , începem să ne amintim de vremurile în care el , tot de pe postul de secretară , abia îi căra geanta celui mai arogant personaj postrevoluționar

în timp ce acesta era ocupat cu ceea ce credea el că este bine să facă pentru țară 
convins fiind că are cartea câștigătoare !
   Doar că nimeni nu a amintit faptul că este de la Monopoly , adică de la un joc de copii !
   Impresia generală , este că secretarul îi calcă fostului șef pe urme : ceea ce-i dorim din suflet !
  

   Pentru că nici măcar în justiție nu mai poți avea încredere , parlamentul s-a hotărât să facă ce știe mai bine , adică să calce în străchini ! Văzând ei , parlamentarii majorității , că în cazul împrumutului dat Ioanei Băsescu , totul este în regulă (vă amintiți că și noi am semnalat cu modestele noastre puteri măgăria CEC-ului) , s-au hotărât să mai ia odată rahatul la zgândărit : probabil că se caută cu disperare ceva contra „malinerului” , fiica fiindu-le altfel indiferentă !
   Și pentru că tot vor domniile lor să facă bine românilor , și-au spus să intre puțin în bănci , să le pună cu botul pe labe , să nu mai spolieze bietul cetățean , așa că , se pregătește o lege conform căreia , dacă un reclamant dovedește o bancă , atunci i se aplică hotărârea numai lui (chiar dacă respectiva hoție cu guler alb a fost aplicată TUTUROR clienților băncii) și , în plus , pentru că trebuia să poarte un nume , i sa spus „plătesc de când m-ai prins” ! Adică , pentru neparlamentari , dacă ai un împrumut pe zece ani (120 de luni) și dovedești că banca te-a furat cu bună știință ABIA ÎN LUNA 119 , ți se va recalcula totul pentru luna 120 , restul banilor fiind mine merci , păpați !
   Vă place ?
   Întrebarea se adresează în primul rând celor care au ieșit în stradă ca să ne fericească cu această nouă (?!?!) putere !
   Așadar , hoțul neprins negustor cinstit se numește , iar cel prins , bancher !

   În lumina hotărârilor de mai sus ... înseamnă că mitică fost la ligă trebuie să dea înapoi ce urmează să fure , că frații becali ar trebui eliberați urgent și că iubitul lor văr gheorghe zis și jiji ar trebui chiar în acest moment să behăie pe la televiziuni tot felul de inepții religioaso politice , uitând astfel de grava boală ce necesită urgenta operație în străinătate ! Pe bani publici !

   Ω

   Acum , fără glumă , după cum întrebam mai zilele trecute , de ce se măsoară diferit aceleași fapte ?
   De ce băncile mumă și jiji ciumă ?
   M-am hotărât , îmi schimb numele : BANCA Ω !
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu