Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 aprilie 2014

Să le fie rușine ? Sau să ne fie ? Ori să îmi fie ?

   Ne facem de râs !


   Lucrurile au luat-o razna !
   O întâmplare care în alte vremuri ar fi fost de o banalitate strigătoare la cer , a ajuns să fie subiect de știre și mândrie națională !
   Nu , femeia sintetică nu s-a măritat cu fotbalistul x și nici nu a recidivat cu fostul vremelnic de la răsărit , nu , gigi nu a obținut aprobarea de a-și lua concediu din pușcărie , nu , frații beeehali nu au mai intermediat nici o vânzare de jucători și , NU , Ilie Năstase nu divorțează pentru a se recăsători !
   Nici gând , nici una dintre astea de mai sus , astea care sunt , nu-i așa , știri adevărate , nu este noutatea despre care vreau să discutăm !
   Și atunci , care-i știrea ?
   Scurt ca și întâmplarea : cineva , un nene , a găsit un portofel și l-a înapoiat proprietarului de drept !
   Vă vine să credeți ? L-a înapoiat !
   În țara în care ciorditul a ajuns sport național , în țara în care fratele președintelui nășește tâlhari notorii , în țara care a speriat o lume prin hoții pe care-i exportă (să recunoaștem , cu succes) , se găsește un oarecare acolo , un fraier , un ... că nici nu pot să-i spun , care în loc să bage mâna după portofel , îl găsește și-l înapoiază !
   Nu se poate așa !
   Unde vom ajunge ?
   Se alege praful de bunul nostru renume !
   Ne facem de râs :
„râde francejii și ienglejii și danejii dă noi , bă fraierilor !”
   Păi asta vrem ?
   Copii , nu faceți ca el !
   Este un exemplu rău , pe care nu trebuie să-l urmați , mâncav-aș !

   Exemple bune sunt polițiștii cu salarii de 2000 de lei , vile somptuoase și mașini de zeci de mii de euro parcate în fața secției , tot exemple bune sunt primarii care dintr-un salariu de bugetar își permit colecții de ... autoturisme (reale , nu de jucărie) și oamenii politici care fără pic de educație se așează deasupra legii și își fac statut de Dumnezei , sau țiganii care în următoarea generație vor deveni majoritari pentru că se înmulțesc și în șanț iar românii așteaptă 50 de ani ca să strângă destui bani să facă la bătrânețe un copil bolnav !
   Ăștia , DA !
   Ceilalți , NU ! 
   Dacă vreți să fiți în rândul lumii , luați exemplu de la ce v-am arătat noi , nu fraieru' ăla cu înapoiatul !

   Ω

   Să ne fie rușine ?  
   Să le fie rușine ?  
   Să îmi fie rușine ?  

   Toate și fiecare în parte : toate variantele sunt valabile pentru starea de falsă normalitate în care ne-a adus o mână de impotenți !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu