Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Robinetul de aur și energia ca armă !

   Valoarea gazului , atunci când nu-l ai !


   Așa cum spuneam cu ceva timp în urmă , Rusia apelează la cea mai sigură armă în confruntarea cu occidentul : nu mai desfășoară trupe , nu mai zăngăne armament , nu mai amenință !
   Demonstrează ! Demonstrează cum poate duce un război fără vărsare de sânge , fără tămbălău și , chiar extrem de profitabil , din moment ce adversarul său îl și plătește pentru a lua șuturi în дупа !
   Demonstrează prea vocalei Uniuni Europene de ce este bine să nu răgușească !
   Demonstrează valoarea și importanța bietului robinet ! 
   Demonstrează că vechiul prieten german face mai bine tăcând și lăsându-i pe alții să se creadă campionii „libertății și drepturilor inalienabile”, etc , etc !
   Unii , își mai permit încă să subestimeze banala piesă de instalație !
   Greșit !
   Cei inteligenți au înțeles !
   Au înțeles că Putin , care s-a substituit în buna tradiție rusească și sovietică „Slăvitei Rusii”, înapoi nu mai poate da decât primind ceva la schimb : și ce a vrut „perfidul bizantin” oare de la bun început ?
   Să fi vrut Crimeea și estul Ucrainei ? Greu de crezut , astea oricum o iei , aparțineau deja Rusiei !
   Să fi vrut să dea un exemplu de intransigență ? Iarăși greu de crezut , pentru o țară învățată să discute de la înălțimea turelei !
   Și atunci ?
   Ce vrea Rusia ?
   Să arate că în spațiul exțarist și exsovietic nu se mai bagă nimeni ? Posibil , dar pare prea Putin - pardon , puțin !
   Și atunci ?
   
   Ω

   O să aflăm în viitorul apropiat , atunci când lumea va răsufla ușurată că în sfârșit Ucraina ne lasă să dormim , atunci când ne vom închipui că diplomația și rațiunea au învins , atunci când ne vom culca liniștiți pe ambele urechi , tocmai bine ca să nu auzim cum fâsâie gazul din conductele rusești !
спокойной ночи !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu