Faceți căutări pe acest blog

luni, 7 aprilie 2014

Nu judeca ce nu înțelegi !

   Politica birocratică sau birocrația politică ?


   Noi , buricul pământului , atoateștiutorii - adică albii , în marea lor majoritate creștini - avem impresia că putem trage pe oricine de urechi , că putem învăța pe oricine , că putem pedepsi pe oricine !
   Nimic mai fals , nimic mai păgubos !
   Ne-am repezit , pe vremuri , să ne amestecăm în lumea arabă și , duși de nas ca ultimii fraieri , ne-am pus rău cu aproape toți musulmanii acestei lumi , din motive care lor le sunt clare , iar pentru noi oculte încă ! Așadar , când și cu ce ne-au supărat musulmanii ? Mai știm ? Nu , nu mai știm și , ca să fim sinceri , nici n-am știut vreodată foarte bine : să fi pornit totul de la problema canalului (de Suez) , să fie cuiul lui Pepelea statul Israel înfipt într-una dintre capitalele religiei islamice , să fie de fapt petrolul ... ?
   Să fie astea , să fie una dintre ele , să fie toate ?!?!?
   Nu știu !
   Și , sincer să fiu , cred că acum nu știe nimeni !
   Omul alb și creștin , a crezut că se poate băga oriunde și oricând pentru a-și civiliza confrații întru umanitate , confrați ce-i păreau a semăna mai mult cu maimuțele decât cu europenii sau americanii cu care era obișnuit ! Și a început opera de civilizare a maimuțelor , fără să-l intereseze că umanoizii ăia aveau propriile lor civilizații (de multe ori extrem de complexe) , că aveau propriile lor religii și propriile lor obiceiuri ! Nu , nu i-a interesat : i-au creștinat cu forța , într-un efort demn de inchiziție și , odată transformat N'Bongo în Jean sau Johann , l-au pus - ca pe orice alt bun creștin - la muncă !
   N'Bongo muncise și până atunci , dar așa cum știa el : acum muncea europenește sau americănește , adică eficient !
   Alintat cu biciul ! 
   Și uite cum , marile puteri creștine , au trasat hărți noi peste cele tribale , au călcat cu cizmele și bocancii peste apucăturile celor mai slabi decât ei , iar atunci când au înțeles că administrația colonială costă prea mult , l-au lăsat pe Jean să-și spună Jean N'Bongo și să conducă fosta colonie devenită „stat independent”, in interesul metropolei și al unor grupuri de ... „băieți deștepți” !
  
   Până aici , nu am spus nimic nou !
   Asemenea colonii africane sau asiatice sau americane s-au găsit și prin Europa - și încă se mai găsesc !
   Marile puteri , foste mari puteri coloniale , își continuă politica dominatoare !
   Atunci , de ce sunt aceste MARI PUTERI supărate pe Rusia ?
   Rusia a pierdut un imperiu și probabil încearcă să-l recâștige : reacția rusă este - dacă te pui în locul lor - perfect justificată și absolut normală (de parcă noi , dacă am putea , nu am înhăța de îndată teritoriile ce au format odată micuța Românie Mare) !
   Așadar , pe cine a surprins reacția rusă ?
   Pe ce funcționar ?
   Pe ce plimbător de hârtii ?
   V-ați așteptat ca Rusia să stea cuminte și să înghită toate inepțiile birocrației Uniunii Europene ?
   V-ați așteptat ca o mare putere militară să stea la aceeași masă cu un adversar muuult mai slab și să discute de la egal la egal ? 
   V-ați aștepta ca USA să procedeze astfel ?
   Sau NATO/OTAN ?
   Cine a răspuns DA , se poate duce la culcare : cu puțin noroc , va visa frumos !

   Ω

   El/Ea/Ei/Ele , Cei/Cele ce au dus războaie fără să le termine , care au cerut absurd unor țări proaspăt ieșite din negura feudalismului de partid să se „poarte democratic”, care au preferat să îmbogățească China în detrimentul propriilor concetățeni , care au refuzat să ajute economic un stat care stătea să le cadă în brațe ca fructul copt , toți și toate , vor visa frumos :
DACĂ ÎN ECUAȚIE INTERVINE VREUN COȘMAR , PE ACELA ÎL VOM AVEA NOI !
   Ca de obicei , am spune !

   Așadar : dacă am putea , dacă am avea posibilitatea de a alege , ne-am purta ca acum ?
   Sau ca Rusia ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu