Faceți căutări pe acest blog

joi, 23 februarie 2017

3+1 ani, noul ciclu electoral românesc

   Ce va face psd-ul în trei ani de guvernare?
   Cât va îndeplini (parțial) din promisiunile electorale?
   Câți dintre membrii nucleului dur al partidului vor părăsi „unitatea lui de monolit” trecând natural și cu un mic brânci chiar din partea aleșilor lor la cele sfinte în următorii patru ani?
   Da, nu am greșit vorbind despre trei și patru ani: partidul a învățat lecția dură a  părăsirii puterii de bunăvoie pentru a reveni la guvernare en fanfarre, partidul se va zbate pentru a-și aranja ploile în primii trei ani de guvernare, pentru ca apoi să facă un pas în spate și, păstrând majoritatea parlamentară (acel bau-bau al oricărui guvern minoritar) va accepta un executiv tehnocrat, un grup de nebuni care chiar vor dori să facă un bine țării, un grup care se va apuca nu de furat ci de făcut ordine, însă fără posibilitatea de a se atinge de adevăratele probleme, pentru că atunci se activează automat moțiunea de cenzură! În țară, guvernul tehnocrat încercând să salveze ce se mai poate salva, va crea nemulțumiri, va tăia din ajutoarele sociale pe care psd-ul cu mână largă le va împrăștia în ultimele luni în care va mai avea puterea nominală, va fi un fel de ucigă-l toaca al puturoșilor și, în loc să salveze ceva, oricât de puțin, va netezi calea unor noi alegeri cu vot zdrobitor pentru pseudo stânga model psd sau cum se va numi el atunci!
ASTA ESTE LECȚIA COLECTIV, LECȚIE PE CARE AU ÎNVĂȚAT-O ȘI PE CARE O VOR APLICA DACĂ VOR FI LĂSAȚI!
PENTRU CĂ MARELE CÂȘTIG NU ESTE CA pARTIDUL ACESTA SĂ PIARDĂ GUVERNUL PĂSTRÂND PARLAMENTUL, MARELE CÂȘTIG SUNT ALEGERILE ÎN MOMENTUL ÎN CARE pARTIDUL CHIAR ESTE ZDRUNCINAT ȘI CU IZMENELE ÎN VINE!

   Ω

   Se poate dezmetici opoziția românească până ce i se va pune următorul cartof fierbinte al guvernării în mână?
   Sau se vor bucura din nou ca ... pentru faptul că un prim ministru independent știe că nu-i frumos să te scobești în nas (în public)?
   Depinde de actuala opoziție să profite de cei aproape trei ani pe care-i mai are la dispoziție pentru a se reorganiza: în caz contrar, ciclul electoral românesc va fi multă vreme de 3+1 ani!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu