Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 februarie 2017

Poate câștiga psd-ul ceva din această situație?

   Bineînțeles că sunt două posibile răspunsuri, adică nu și da, dar trebuie să vedem cum trebuie să procedeze partidul de la putere în fiecare dintre situații și ce anume ar fi avantajos pentru noi ceilalți!
   
   Ei bine, dacă psd-ul vrea să piardă extrem de mult, nu trebuie să facă mare lucru: este suficient să urmeze linia pe care a început, să aducă la guvernare analfabeți și impotenți intelectual, să dea vezi Doamne cu pumnu`n masă și să se bazeze pe nucleul tare al asistaților social care semnează prezența în poarta Cotrocenilor. Bineînțeles că o asemenea atitudine, dorită de câțiva „corifei” ai partidului, oameni incapabili să vadă dincolo de sigla merțanului, ar aduce pe moment victoria partidului, însă pe termen lung pierderile ar fi dezastruoase!

   Din nou psd-ul poate pierde dacă încearcă să se retragă și să lase locul unui guvern tehnocrat: orice Cioloș ar deveni prim ministru acceptat de parlamentul majoritar psd-ist ar lucra permanent cu sabia lui Damocles deasupra capului și de fapt nu ar lucra! Parlamentul, alene, ar putea controla guvernul prin tot felul de tertipuri dar, timpul ar trece inexorabil și ireparabil, iar pierderile de imagine pentru partid ar fi deloc mici, pentru că în patru ani, opoziția ar avea timp să crească și să se pregătească pentru alegerile ce vor veni, folosind actualul moment ca pe o bardă cu care să taie capul balaurului!

   Dacă însă partidul auto declarat de stânga vrea să câștige, vrea adică să-și recapete „cota de piață” care într-un fief ca Iași-ul a coborât de la peste 45% la un 18% chinuit, dacă vrea chiar să mai câștige simpatizanți, atunci trebuie să demonstreze că se poate auto reforma, că se poate curăța din interior, că a înțeles mesajul străzii și că există nu pentru ca omul de pe stradă să-l urmeze ca pe pcr, ci că face umbră pământului tocmai pentru a asculta strada care-l votează și pentru a face bine cetățenilor acestei țări!
   Probabil că o ședință a forului suprem de conducere a psd-ului ar rupe capul actualei oligarhii interne, ar îndepărta din funcții personajele percepute de populație ca fiind mânjite, ar aduce la conducere nume cunoscute, stimate și cât mai curate și, foarte important, ar face pe dracu`n patru pentru ca justiția să-și facă datoria, aplaudând primii sentințele prin care ar fi condamnați autorii morali și instigatorii modificărilor CP, cod și așa puțin cam permisiv!
   O asemenea mișcare ar aduce liniște, ar aduce noi simpatizanți partidului, ar aduce patru ani de guvernare și aplicare a programului cu care au fost câștigate alegerile, ar aduce un aer de normalitate în politică și ne-ar lipsi de plăcerea de a vedea aceleași figuri în aceleași posturi, ducând la dispariția pseudo partidelor de tipul tăriceanu, oprea, băsescu, etc, etc.

   Ω

   Mă întreb ce aș alege eu: probabil că cea de a treia variantă, măcar pentru faptul că nucleul bătrân și dur al susținătorilor psd se subțiază pe zi ce trece din cauze naturale și nici asistații social nu rezistă la infinit! 
   Măcar pentru așa ceva dacă nu și pentru normalitate și adevăr!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu