Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 februarie 2017

DRAGNEA`i fi dac`ai pleca!

   Ieri, în timpul conferinței de presă de la parlament, cea care a urmat ședinței conducerii psd, am văzut minunea: ziariști români făcându-și cu adevărat meseria de ziariști! Am fost încântat, am fost fascinat de modul calm în care i-au abordat pe cei doi, am fost entuziasmat de faptul că - în sfârșit - au lăsat la o parte senzaționalul ieftin și au pus întrebări legate profund de subiect!
  
   Pentru cine nu știe exact despre ce este vorba, puțină istorie nu strică: miercuri, doi februarie 2017, la sediul Parlamentului României a avut loc o ședință a șefilor din teritoriu ai psd (șefii filialelor județene, dacă am înțeles bine), ședință în care, aceștia,
ȘI-AU DECLARAT NEȚĂRMURITA ADEZIUNE LA PROGRAMUL DE GUVERNARE,
AU ARĂTAT DIN NOU CĂ SUNT STRÂNS UNIȚI, ÎNTR-O UNITATE DE MONOLIT 
ÎN JURUL PREȘEDINTELUI PERTIDULUI,
AU DEMONSTRAT CĂ NU VOR PRECUPEȚI NICI UN EFORT PENTRU PROPĂȘIREA PARTIDULUI,
PENTRU FĂURIREA OMULUI NOU ȘI A SOCIETĂȚII (psd-ISTE) MULTILATERAL DEZVOLTATE!
   Adică, au rămas pe poziții, sfidând dorința națiunii, susținând în continuare vehement și vizibil actele normative ale guvernului privind justiția și, implicit, persoanele amestecate până peste cap în rahatul acesta urât puțitor! Nu știm dacă a fost adoptată vreo rezoluție, dar bănuim că rezultatul ședinței a fost primit cu urale și vii aplauze ...

   Așadar, în urma acestei plenare, dragnea și grindeanu au participat la o conferință de presă. După o dare de seamă de peste 45 de minute, timp în care a perorat amenințări în toate direcțiile posibile, tov dragnea a acceptat și primele întrebări, întrebări care trebuiau să fie ca la antene, adică mingi ridicate la fileu ... stupoare însă, nu doar că nu au fost ridicate corect mingile, dar nimeni nu trăgea fileul în jos când trăgea tov președinte! Ziariștii i-au încolțit pe cei doi, i-au făcut să se bâlbâie, să se contrazică, să se enerveze ... premierul grindeanu ne-a dat un recital de ignoranță, stâlcind limba română într-un mod atât de ordinar încât credem că și-a cumpărat examenul de bacalaureat sau comisia care i l-a dat trebuie să-și dea demisia din învățământ ... dragnea ne-a mințit în față refuzând să recunoască evidența (bullshit), dar cu gesturile de genul acesta ne-am obișnuit, finalul fiind unul apoteotic, cei doi „corifei” ai partidului grăbindu-se să-și ia tălpășița, dar nu înainte ca  „președintele” să anunțe că are de gând să atace justiția în continuare, că va ataca statul de drept, că va face absolut totul pentru a ne readuce în situația în care „secretarul general” al partidului era în tot și toate, rezolva tot și toate ...

   Am asistat la expunerea unei bucăți de gheață la soare, am văzut cum li se topește siguranța de sine, am văzut cum lecția învățată și repetată în spatele scenei se evaporă sub întrebările clare, directe, oneste și lipsite de ambiguitate ale jurnaliștilor: cu asemenea presă, media ar fi cu adevărat una dintre puterile statului român!
   O idee pentru presă ar fi verificarea existenței susținătorilor psd, pentru că în afară de unele nume proaspăt apărute pe mai multe site-uri de discuții, nume care semnează postări kilometrice pline de greșeli de ortografie dar goale de logică și conținut real, nu văd pe nicăieri pe cineva pro-psd! Poate aflăm și cum a fost cu realitatea votului din decembrie, deși oamenii încă se feresc să vorbească depre asta, trebuie să ne lămurim odată pentru totdeauna cum a câștigat acest partid zdrobitor alegerile în Timiș sau Bihor sau Brașov ori chiar în toate sectoarele Bucureștiului: ceva pute și trebuie să aflăm ce!

   Nu ar strica să aflăm dacă harta este reală: și nu în Teleorman!

   Ω

   Un șef psd amenință cu o contramanifestație de un milion de participanți: nu cred să fie posibil, pentru că nu au galeriile de „ultras” atâția membri, dar mă cutremur la gândul că un individ aflat oarecum la conducere ar scoate pe stradă un număr oarecare de oameni punându-i în situația de a se întâlni față în față cu cei de altă părere politică!
   Brrr, chair atât de puțin se poate gândi acolo, sus?

   P.S. Cui a făcut publice adresele și numerele de telefon ale familiilor și oamenilor politici din psd și de oriunde altundeva, ar trebui să-i fie rușine: este un gest josnic, mizerabil și care duce confruntarea la un nivel incredibil de coborât!
Lui, lor RUȘINE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu