Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 februarie 2017

Obiceiuri mioritice

   Pot spune că, oricât se zbat rtv și b1, nimeni nu a reușit până acum să dezlege misterul manipulaților din piață: dacă există manipulați, musai că sunt și manipulanți, nu? Problema arzătoare, nu este să demonstrezi că oamenii sunt manipulați, ci să arăți cine sunt manipulanții: până acum, cele două minunate posturi tv (și nu numai ele), au reușit să ne arate manipulanții de tramvaie, dar pe „adevărații” coordonatori ai manifestațiilor, nu! 
   De ce? 
   Pentru că, în sfârșit societatea românească a mai trecut un hop, a mai absolvit o clasă din școala dură a democrației și, pentru un moment pe care-l dorim repetat în viitor, se comportă ca o comunitate cu un interes comun, un scop comun și o idee de rezolvare comună!
   De ce?
   Pentru că s-au mai schimbat generațiile, pentru că românii s-au mai plimbat pe la alții și au văzut că nu peste tot se fură, pentru că românii care muncesc vor să știe și să fie de acord cu ce se întâmplă cu banii lor, pentru că ăștia de acum nu au fost infestați de iliescită, pentru că nu au nostalgia cravatei roșii cu tricolor și nici a șantierelor tineretului!
   ȘI BRAVO LOR!

   Ω

   Ce nu-mi place?
   Nu-mi place noua linie editorială a multor „jurnaliști”!
   De ce?
   Pentru că atunci când li s-a părut că manifestațiile se instituționalizează ei s-au grăbit să le teoretizeze și să încerce să le îndrume: acum o săptămână încă stăteau cuminți să vadă încotro bate vântul!
ÎN FELUL ĂSTA, MĂ AȘTEPT CA ÎN SCURTĂ VREME 
ȘI mIRCEA bADEA SĂ SE DEA CU MANIFESTANȚII!
Iar asta, nu-mi place!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu