Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 februarie 2017

Marți, 13, ziua porților deschise și măturoiul menajerei

   Acum, că a trecut cu un nou record și ultima duminică, să ne liniștim și să ne gândim la cele întâmplate în ultimele luni ...
   
   Am văzut multe pancarte făcând apel la conștiința celor ce n-ar fi votat: dacă dăm de o parte faptul că nu știe nimeni cu exactitate cine a votat, cu cine sau cine n-a votat, rămâne numai și numai greutatea de a alege un candidat pe care să fi meritat să-l voteze electorii: să fim sinceri cu noi, opoziția a jucat „la zero”, crezând că dacă reușește să nu însemne ceva și câștigă ceva - lucrul s-a dovedit fals și vina îi aparține într-o bună măsură președintelui Johannis, cel care a instatalat-o bine merci pe neputincioasa gorghiu în fruntea SINGURULUI partid ce putea însemna opoziție în acel moment, dar și a liberalilor care au acceptat-o necondiționat, numai și numai în baza ... recomandării prezidențiale!

   Apoi, dacă ne-am lămurit că de fapt psd-ul a alergat singur în această cursă în care tot singur își pune și piedică, putem observa liniștiți că ce se spune în popor despre superstiții, este adevărat: au avut atât de puțină minte guvernanții, încât n-au chemat-o pe d`ALDE mama Omida și s-au mulțumit cu ALDE tăriceanu, dând ordonanța 13 în ziua de MARȚI, când tot românul știe că sunt trei ceasuri rele! Rezultatul era de așteptat dacă te gândești bine, ghinionul lor că sunt ghinioniști li se sparge în cap ca o oglină care, se știe doar, aduce șapte ani de ghinion dacă se face cioburi! Măcar să fi aruncat sare peste umăr, dar nici asta n-au făcut, lăsând manifestanții să spună „cine nu SARE, nu vrea schimbare!”. 
   Este evident că avem de-a face cu un guvern ghinionist prin vocație!
   
   Dar, întrebați dumneavoastră, dar cum se face că au ajuns acolo, în Palatul Victoria? Nu cred că am o explicație cât de cât logică, dar îmi închipui că au găsit porțile deschise (oamenii din pază erau la vot, că doar era musai ...), s-au cățărat pe scaunele mult prea înalte pentru ei și acum se joacă de-a guvernarea! 
   Strada, în acest moment, joacă rolul mamei care vine acasă și găsește un mare balamul făcut de copiii care s-au jucat, copiii pe care-i disciplinează imediat (mai o urecheală, mai un TV oprit, mai luat telefonul, etc, etc) prin trimiterea în camera lor! Exact asta trebuie să se întâmple și cu guvernul grindeanu, trebuie trimis imediat în camera lui, să mediteze la prostiile incomensurabile făcute la îndemnul vecinului de peste gard, ăla pe care toată lumea-l știe drept nebunul cartierului!

   Economic vorbind, acțiunile guvernului psd se arată catastrofale: creșterea pensiilor a făcut ca mulți amărâți să-și piardă dreptul la reduceri și gratuități la medicamente, reducerea de TVA s-a evaporat iar comercianții, plini de bun simț cum îi știm, aflând că și salariul minim pe economie a crescut, au săltat urgent toate prețurile, energia electrică a atins prețuri record - cam de trei ori mai mari decât prețul maxim al ultimilor ani - benzina nu se ieftinește nici s-o arzi, primarii au grijă să stea cu ochii în televizoare iar investițiile publice s-au oprit - pe motiv de iarnă - în timp ce constructorii care (nu-i așa?) nu pot lucra iarna, ori cară zăpadă pe bani frumoși, ori lucrează la proiectele particularilor care habar n-au că a venit iarna!
   Într-adevăr în ultima lună, viața s-a scumpit, în special mâncarea, iar cei ce vor simți cel mai puternic acest lucru sunt tocmai pensionarii cu pensii mici, angajații cu salariul minim pe economie, susținuții social și toți amărâții (scuzat să fiu, n-o spun peiorativ) care speră în continuare să trăiască pe spatele guvernului, primăriilor și cheltuielilor cu „susținerea socială”, adică principalii votanți ai psd, cei care se arată pro-ordonanță, deși marea majoritate nici s-o citească n-ar putea!

   Ajungem așadar, la ziua de ieri: guvernul a dat o nouă ordonanță, prin care abrogă vechea ordonanță dar promite o altă discuție care ... în sfârșit, guvernul acesta infantil se bâlbâie - din nou - iar oamenii bănuiesc că o face cu intenție: eu unul, îmi închipui că-i credem mult prea deștepți și că aici se aplică teoria constipației, făcând ei acea greșeală din prostie și nu din cine știe ce scop ascuns! Tot ieri, la Cotroceni, s-a adunat sâmburele dur al opoziției opoziției: o mână de ridicoli contra manifestanți a scandat aceleași lozinci de pe vremea lui băsescu, având grijă să schimbe numele - dacă îi întrebi ce vor, fac pariu că tot pe „domnu` iliescu” îl cer ei/ele! Păcat că cineva le-a stricat duminica, chiar dacă madam firea declara că nu au organizat ei nimic, că dacă „am organiza noi, vă dați seama câți ar veni?” Îi răspundem noi: tot atâția și tot ăștia!

   În sfârșit să sfârșim!
   Ce ne rezervă viitorul?
   Lucrul pare simplu: dacă acum cinci zile guvernul retrăgea OUG 13, lucrurile erau deja calmate, dar așa, au forțat intrarea străzii pe spirala revendicărilor, încât în acest moment cererea demisiei infantilului guvern a devenit o profesiune de credință!

   Ω

   Același guvern, continuă să se pună cu strada dintr-un orgoliu prostesc, de mahala, fără legătură cu compromisul politic, așa că dacă nu demisionează rapid, atunci când o va face, situația în loc să se fi detensionat, va fi atins noi cote ale cererilor ce ne vor părea atunci firești, adică, să spunem,
ALEGERI ANTICIPATE?
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu