Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 februarie 2017

Carte de povești (cu poze)

   Trebuie să pricepem, acum până nu este prea târziu, că legile lui Murphy, dincolo de a fi amuzante sunt și foarte adevărate! Adică, trebuie să înțelegem niște dedesubturi foarte vizibile de fapt: prima întrebare ar fi, de ce se zbat în asemenea hal șefii psd să treacă aceste modificări, să le legifereze, să le aplice; a doua întrebare ar fi, unde trebuie să se oprească protestele, vreau să spun, ce câștig ar trebui să mulțumească manifestanții și, a treia întrebare, conform legii care spune „dacă nu-i poți convinge, așează-te în fruntea lor”, cine va beneficia direct sau indirect de aceste demonstrații, cine va trage foloasele, pentru că noi, cei de pe stradă, nu avem nici o șansă!

   La prima întrebare, răspunsul pare simplu și la îndemâna oricui: se apropie funia de par, dragnea și acoliții lui simt că sunt încolțiți, că nu mai scapă cu paliative de sentințe, că se spulberă mitul invincibilității, al nevinovăției și se destramă visul frumos al „jucatului din tastatură”! Așadar ...
   A doua întrebare este mai greu de rezolvat, pentru că unora dintre manifestanți nu le este clar nici acum pentru ce sunt contra, iar lipsa de logică și educația îi pune în mare încurcătură, transformându-i în purtătorii unor lozinci absurde care demonstrează că sunt împotrivă pentru că li se pare „la modă”! Nu cred că trebuie să te bazezi foarte mult pe persoane pentru care exprimarea mai are încă secrete,
așa cum este tânărul din fața sediului psd de pe Kiseleff, un om probabil plin de bune intenții, dar care nu are nimic împotriva hoției alde sau usr sau pnl!
 
 
   Dacă la așa ceva trebuie să ne oprim și să ne declarăm mulțumiți, mă iertați dar  
 

oamenii aceștia și aproape toți ceilalți ca ei, au pierdut degeaba timpul pe străzi! Este necesară o formă de reprezentare, este necesară o voce care să transmită doleanțele REALE ale demonstranților, este nevoie de o formă de reprezentare a mulțimii, este nevoie ca glasul celor mulți să fie auzit și ascultat ÎN REALITATE și nu ca un simplu ecou de dincolo de ferestre! Acest glas, supus dorințelor celor mulți, trebuie să transmită cererile acestora și nu să vorbească în numele lor: abia apoi, după găsirea celei mai bune formule, se poate cere cu adevărat ceva - demisia guvernului, alegeri anticipate sau pe Gică Hagi antrenor la națională!
 
 
   Vine apoi cea de-a treia întrebare, una destul de ambiguă la prima vedere, dar cu puternice rădăcini în istoria noastră recentă: un grup de entuziaști și-au riscat viața la Timișoara în 89, apoi la București, iar în fruntea „revoluționarilor” s-a (a fost) așezat iliescu ion, bârlădeanu, geal militaru, stănculescu ghips și lista poate continua! Există riscul ca și acum, manifestațiile de stradă „să emane” niște falși conducători, niște pseudo reprezentanți,
   Credeți că posesorul autoturismului Ford, cu numărul de înmatriculare P 6769 BX

ar refuza dacă i s-ar propune o poziție de conducere într-o asemenea mișcare „spontană”? Cu siguranță NU, deși își bate joc fără rușine de dreptul și nevoia altora și, în primul rând, de lege!
   Bineînțeles că dobitocul din fotografie este doar un exemplu voit ridicol, dar problema rămâne: mișcările de stradă au căpătat suficientă notorietate ca să nu existe și doritori să le acapareze, așadar, atenție sporită, pentru că întotdeauna se va găsi un „binevoitor” care să spună
 
„ÎL CUNOAȘTEM NOI!”
 
   Ω
 
   Mișcările au pornit, psd-ul a refuzat să se dezică de câțiva borfași care se simt în pericol și va trage ponoasele, fiind în imposibilitatea de a-l ataca pe președinte constituțional pentru că ar semăna cu o sinucidere în masă: unde se vor opri ele, manifestațiile, ce și cât vor obține?
   Nu poate răspunde încă nimeni la asemenea întrebări, dar clar este că societatea românească, de bine de rău, mai absolvă o clasă în școala democrației!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu