Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 mai 2017

Curva și moștrofonții

   Se laudă guvernul cu o creștere economică ce a speriat USA, Germania, China și Japonia la un loc: peste 5%!
   Ei bine, bravo nouă!
   Suntem tari!

   Tari tari, dar dacă închizi ochii la datele cel puțin ciudate ale statisticii (statistica este știința care-ți spune orice vrei dacă știi cum să întrebi!), începi să vezi și murdăria de sub preș: au crescut exporturile cu ț la sută, dar au crescut și importurile cu (ț+ț/2) la sută! Așadar, ca să ne fie clar, atunci când cumpărăm moștrofonți verzi pe bețe albastre produși în Ungaria, Polonia, Germania sau chiar China, hrănim muncitorul din Ungaria, Polonia, Germania sau China! Muncitorul român are salariul mai mare pentru că a fost crescut administrativ, prin ridicarea artificială a pragului numit salariu minim pe economie și nu printr-un plus de eficiență sau/și productivitate!
   Cum spuneam mai sus, statistica este o curvă care spune orice dorește să audă cel ce-o plătește: știind măcar acest lucru, guvernul pesede ne spune cu cât a crescut exportul uitând să ne dea și informația privitoare la importuri, ne spune care este creșterea economică uitând din nou să ne dea date concrete, ne spune că a încurajat consumul, uitând iarăși să ne spună că mâncăm mere poloneze și italienești, că România nici mere nu mai știe să producă!

   Guvernul acesta, din nevoia disperată de popularitate, este dispus să repete greșelile guvernelor din primii ani de de după revoluție, dând cu mână largă ceva ce de fapt nu are!

   Ω

   Ar trebui să ne ia cu frig atunci când ne gândim la sistemul de pensii de peste câțiva ani: pe noi, ăștia care ne gândim la asemenea prostii, nu pe cei aflați VREMELNIC la guvernare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu