Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 mai 2017

Dezcivilizarea

   În ultimii ani, România se „bucură” de un regim aparte de educație, primită atât la școală, cât și în majoritatea caselor: notați vă rog, vorbesc așa cum m-a învățat televizorul, acolo unde am văzut că „home sweet home” înseamnă „casă dulce casă” și nu „cămin, scump cămin”!
   Așadar, putem spune că populația României a avut și încă mai are parte de o educație dezcivilizatoare, o educație menită a aduce pe lume un număr maxim de vânzătoare și agenți de pază, oameni cu un nivel cultural ridicol de coborât și cu preocupări în consecință! Nu vă faceți iluzii, cei pe care televiziunile vi-i arată „relaxându-se” la Mamaia cu șampanii de € 1000 al cărui gust nu-l înțeleg și nu-l asociază cu ce trebuie fac parte din aceeași categorie!
   Așadar, am fost învățați că ierarhia socială este un act mercantil, că gigi beeecali este oricând mai valoros decât un academician și că suntem o țară de „jmecheri”! 
   Dar ce înțelegem noi prin „jmecher”? 
   Într-adevăr, termenul trebuie definit clar!
   Jmecherul român, este un individ unic prin diversitate, adică, indiferent de nivelul la care se află, indiferent de posibilități, indiferent de loc și moment - care pot și sunt foarte diverse - se poartă la fel! În primul rând, vine regula nerespectării nici unei reguli: este interzis să intri cu mașina pe plajă? El imtră, fie că are ultimul BMW de teren, fie o Dacie din `72: omu-i jmecher și noi trebuie să aflăm!
   Jmecherul, ca produs al anilor de educație andronească - adică bâlbâită - nu cunoaște limitele lumii în care trăiește, dar are convingeri ferme, cum ar fi că Steaua-i cea mai tare și că mașină ca dizălu` nemțesc nu se mai există! Jmecherul, pune motorină de cinci lei, dar își duce mândra la mall. Ei bine, toate astea se găsesc și prin alte părți, dar sunt subiect de amuzament: la noi au devenit o formă de normalitate!
   În ultimul rând, să nu uităm că jmecherul este omul care în viața lui nu a muncit niciodată, dar este specialist la țepe: când începe să tragă țepe statului, el intră în politică!

   Jmecherul român, are și un anturaj: o mândră în training, cu gene din blană de nurcă lungi de peste un centimetru, care a învățat să asorteze poșeta falsă de firmă la „adidașii” Nike cu care face fitness. Mândra aceasta, de regulă n-are sare, n-are piper și este funcție de ce mai poartă fetele din categoria 2xanca drăgușanu, blondă sau brunetă. Cam la atât se rezumă intelectul lor! Să nu uit, au și ele un vis, o dorință, pentru că nu sunt 100% mulțumite cu jmecherul la gâtul căruia atârnă ca un inutil breloc: și-ar dori un fotbalist ... dacă s-ar putea mărita cu un fotbalist ... ar fi totul perfect!
   Și nici asta nu ar deranja, dar jmecherul este cel care scutură scrumiera din mersul beemveului din `92 luat cu eforturi „să se dea o vară”, dacă n-are beemve din mersul bicicletei sau al mersului pe jos! Jmecherul acesta a devenit modelul adulat în locul lui Alain Delon de pe vremuri!
   Nimeni nu mai vrea să ajungă pompier sau polițist, nici măcar cow-boy: toți se vor jmecheri!

   Jmecherii formează astăzi una dintre cele mai numeroase clase sociale ale României și, să nu vă mirați, mulți dintre ei sunt asistați social!

   Poate nici asta nu m-ar deranja foarte tare, dar oamenii aceștia, scuze, sub oamenii aceștia distrug ideea de muncă, de educație, de bun simț, de bun gust! Ei dau tonul limbii române, ei dau tonul traficului auto și, nu în ultimul rând, ei dau tonul scandărilor stadioanelor, aceste creuzete de educație.

   Ω

   Să nu ne plângem că trăim într-o țară frumoasă dar murdară, noi avem jmecheri care se ocupă cu asta, ca un semn pentru orice străin, să afle că asta este țara noastră și nu un sat fără câini: noi suntem români ...

   Știu că este trist, dar nivelul mediu de educație și civilizație ne este dictat de proastele care lăcrimează la orice poveste de prost gust și de imbecilii care aplaudă și se dau cunoscători când cineva calcă pe coadă o mâță care miaună asemănător unei arii de operă! 
   Ați observat că toți românii se pricep la muzica de operă?
   Și o ascultă cu sfințenie (când sunt priviți)?
   Și o apreciază?
   Și aplaudă?
   Dacă n-ați observat, vă spun eu că toți jmecherii ascultă Verdi și Puccini și Wagner și aplaudă:
ÎNAINTE DE TERMINAREA ARIEI!

Să fie de vină școla?
Și televiziunile?
Și noi toți, care am acceptat și acceptăm această situație?
CU SIGURANȚĂ ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu