Faceți căutări pe acest blog

luni, 26 noiembrie 2018

Același model

   A fost sfințită și mâncătoarea de fonduri, marota bor, iubirea exagerat de fericitului daniel: 
mega biserica din Dealul Spirii!
   Dacă pot spune că ceva mi-a atras atenția, atunci acel ceva este modelul de îmbulzeală, este sistemul pesede pus la dispoziția bisericii: din toată țara, pe grupuri organizate, turmele umane au fost aduse „la” București, să se bucure de ceva ce nu le aparține și să bucure ochii stăpânului care-i privește ca pe vite din moment ce preferă să-și demonstreze credința prin exagerata risipă de fonduri care ia resurse de la educație, sănătate, drumuri, etc, etc! 

   Un moment penibil, un moment ridicol, un moment pentru care noi toți trebuie să plătim deși nu vrem!
   Un moment în care îmi amintesc că primăriile vând trotuarele drept locuri de parcare, că grădinițele sunt vai de mama lor, că spitalele au redevenit bolnițe, că drumurile sunt jalonate ca pe vremuri cu cruci, că școlile au devenit instituții inutile, un moment în care privind cu atenție „mulțimea de credincioși” am înțeles că mâna asta de decrepiți este „mai egală” decât restul românilor, că păcăliții ăștia analfabeți ne conduc fără să știe și fără să vrea prin simplul act al supunerii oarbe pe care le-o propovăduiește biserica!

   Ω

   Da, privind cu atenție mulțimea am înțeles că nu sunt la manifestația mamut organizată de pesede în vară: erau îmbrăcați mai gros și se călcau în picioare la propriu!
   Privindu-i cu atenție, nu vi s-a părut că sunt aceleași ... persoane?

   P.S. De undeva, de lângă mamutul credinței, permanent s-a auzit parcă un râs: părea a veni de la un personaj simpatic, mai țigănos la piele, cu coarne și coadă! 
S-a amuzat pe cinste: așa farsă nu ne-a mai jucat de mult!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu