Faceți căutări pe acest blog

marți, 13 noiembrie 2018

Entre`acte; un adevărat eveniment!

   Nu, nu am fost la o nuntă cu dar și nici la vreun botez: eveniment înseamnă de fapt cu totul altceva decât sensul de petrecere, dat în ultimii ani de magraonii organizatori de sindrofii și zaiafeturi cu dar și friptură botezată mix grill, rece și tare ca talpa! La un eveniment în adevăratul sens al cuvântului, nu cel dat de coafeze, se înțelege, la un eveniment adevărat, am avut bucuria și plăcerea să participăm la Bulandra, la sala de la Grădina Icoanei (Toma Caragiu): 
   Da, acesta este un eveniment, unul demn de memorat și de rememorat! Un spectacol splendid, regizat de Andrei Șerban, cu o distribuție excepțională, cu Vlad Ivanov (și nu numai) din nou în zi mare, cu o punere în scenă mai mult decât minimalistă și suficientă, un moment ce nu ar trebui ratat, acesta este evenimentul despre care vă vorbeam!
   Textul lui Brecht, de obicei unul cu trimiteri la evenimente importante pentru epoca autorului, pare câteodată greu de înțeles celor ce nu-i sunt contemporani: de data aceasta însă, totul se desfășoară lin, ca o fabulă, ca o glumă, ca o joacă între prieteni, totul este inteligibil.


   Finalul a adus minute bune de aplauze, aplauze necerșite, neprovocate de ieșiri repetate, aplauze sincere până la senzația de usturime în palme!
   A fost un adevărat spectacol, unul foarte bine interpretat, care a adus un text interesant și care merită atenția noastră, a fost ici colo pigmentat cu anunțuri și înscrisuri care nu există în textul original dar care sunt foarte bine venite în anii noștri „de libertate”, un spectacol adevărat și demn de reținut!

   Ω

   Cele câteva secunde de mai jos, multiplicate cu cel puțin două zeci spun totul despre calitatea trupei și a spectacolului!
Felicitări: un EVENIMENT de neratat!

   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu