Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 7 noiembrie 2018

Duritatea prezidențială și motivele ei

   Ieri, într-o declarație neașteptată, președintele Iohannis la gratulat pe dracnea cu un epitet pe care mulți l-am gândit dar poate nu l-am rostit, a spus adică dumnealui astfel:
“Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Iar acest infractor Dragnea, care s-a cocoțat în vârful partidului şi al statului, progresează. Din păcate, nu în domeniul calității politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat este ceea ce în ziua de astăzi se numește fake news. Mai demult, se numeau pur şi simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate … Iar dacă discutăm despre ce a fost ieri nu pot să nu menționez valizele. Constat cu tristețe că şi în acest domeniu politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale - O scrisoare pierdută -  am avut acea fază ciudată cu bilețelul roz şi regăsit. Şi acum am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului”!
   Ce să însemne oare această descriere crudă a oribilului personaj?
   Ce să însemne că același oribil personaj a început să apară neînsoțit? 
   Ce înseamnă că nici măcar țața carmen nu-i mai este alături la ieșirile în public?
   Ce înseamnă că dintr-o dată cea mai întunecată poezie a lui Bacovia este ocupată la minister?
   Ce-o fi, ce-o fi ...

   Ω

   Nu cumva poziția primului pescar al țării și a cârmaciului neînfricat a devenit mult prea șubredă pentru a mai merita să fii asociat cu el și mutra lui?
   Să ne amintim: și ceaușescu a căzut ușor, incredibil de ușor!
SĂ AVEM ÎNCĂ RĂBDARE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu