Faceți căutări pe acest blog

vineri, 2 noiembrie 2018

Minte fără nerușinare, ceva tot rămâne!

   Pe acest oribil principiu pare a funcționa logica încă ministrului slugărel toader și, culmea, nici măcar nu se jenează când este prins cu minciuna cât casa! Adică, spus pe scurt, slugărel, în disperarea de a-l servi pe „Șefu”, a sperat că nu se va băga de seamă că Lazărul acuzat de el este un alt Lazăr decât Augustin! În mod evident nedemn, slugărel a încercat să strecoare și să folosească un fals, convins că ori nu se va băga de seamă, ori cei pe care-i slugărește îl vor apăra: doar că acum slugărnicia l-a dus atât de departe, încât nici măcar caracal iordache nu mai încearcă să-l apere pe stăpânul negilor! 
   Într-o situație similară, în instanță, povestea asta s-ar fi numit FALS și UZ DE FALS și ar fi fost pedepsită indiferent de câți judecători ar fi format completul: cu ministrul justiției lucrurile stau oare diferit?

   Ω

   Sperăm ca slugărel toader să-și dea demisia de bun simț (că onoare, un om care a făcut ce a făcut el, nu are) sau să fie demis de cei pe care i-a slugărit până acum de s-a maronit la nas și gură!
   P.S. dacă nu se întâmplă așa, slugărel ar putea să-l tragă la răspundere pe Iisus pentru că l-a înviat pe Lazăr fără aprobarea lui  și, i-a dat bătăi de cap!

Un comentariu:

  1. Thanks for your personal marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you can be a great author.
    I will be sure to bookmark your blog and will eventually come back in the future.
    I want to encourage yourself to continue your great job, have a nice morning!

    RăspundețiȘtergere