Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 21 noiembrie 2018

Cum să-ți dai singur șuturi în ...

   Un anume Laufer, pardon, laufer, a sărit la gâtul președintelui României pentru că i s-a refuzat poziția de ministru în cabinetul dăncilă (să nu mai spuneți și altcuiva, dar simpla dorință de a face parte din debaraua dăncilă este dubioasă)!
   Ei bine, pentru că personajul a fost cum spuneam refuzat, a venit imediat și plângerea, lăcrămația sau, dacă citiți de la dreapta la stânga, קלאָג! 
   Care este motivul nemulțumirii personajului? 
   Faptul că a fost refuzat?
   Faptul că a dat ceva fără garanție și acum a pierdut?
   Faptul că promisiunile nu se adeveresc?
   Cu certitudine toate astea, așa că încearcă totuși să obțină un oarece profit, un gheșeft, adică un יענצן (citind din nou de la dreapta la stânga)! Este clar că individul convins pesedist sunt convins din convingere, consideră refuzul președintelui o oportunitate de a se face cât de cât cunoscut, de a-și face publicitate (אַדווערטייזמאַנט pentru inițiați) gratuită, de a câștiga totuși ceva din pierderea care s-a dovedit o altă țeapă pesedistă!
   Și pentru că toate trebuiau să poarte un nume, le-a spus el 
ANTISEMITISM!
(אַנטי-סעמיטיסם)
   Un antisemitism atât de evident neantisemit, încât până și evreii care orice s-ar spune, s-au specializat în a fi victime, râd de se prăpădesc!
   Ce se poate face la o asemenea acuzație și la un asemenea comportament? Simplu, trebuie spus că politica este riscantă, că dracnea este un tip în preajma căruia riscurile au creștere exponențială și că cel mai bun lucru este să nu-l bagi în seamă pe personaj și să-l lași nu doar fără bani, ci și fără reclama gratuită la care speră acum!

   Ω

   Și dacă în continuare crede că președintele este antisemit, ce-i de făcut? Răspunsul este simplu, o trecem și pe vasileasca la ritul mozaic: dacă răduleasca a putut, vasileasca de ce n-ar putea? 

Un comentariu: