Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 noiembrie 2018

Este natura ... naturală?

   California, unul dintre motoarele economiei USA este sub asediul incendiilor de pădure: nu este prima dată când se întâmplă, știu, dar parcă atât de rău nu a fost niciodată! California, unul dintre statele care ar face față cu brio în economia mondială FĂRĂ balastul numit RESTUL USA este lovită, este pârjolită, este nenorocită, este devastată de noi incendii de pădure ... încât te întrebi ce se petrece acolo de nu-i dau americanii de cap! 
   Chiar așa, ce s-o petrece oare?
   Este surprinzător să mă pună cineva să cred că după ani de incendii ucigătoare, autoritățile nu au învățat nimic și nu iau măsuri preventive: refuz să cred o asemenea enormitate!
   Și dacă autoritățile nu ar fi reacționat, ar fi făcut-o companiile de asigurări, care în situația dată este posibil să-și vadă falimentul răsărind din fumul incendiilor stinse! 
   Și dacă nici asiguratorii nu ar fi intervenit în organizarea apărării contra incendiilor și în prevenirea acestora, ar fi făcut-o presupun comunitățile umane din zonele amenințate ale Californiei, comunități pe care se bazează chiar organizarea și existența acestor orășele paradisiace!
   Așadar, eu nu cred că nu au fost luate măsuri la vreunul dintre nivelele de organizare cetățenești sau instituționale americane: nu cred și pace! 
   Dar de ce tot izbucnesc incendii? De ce izbucnesc și de ce o fac cu asemenea violență? O explicație trebuie să existe! Iar pe lângă explicația naturală, normală, obișnuită dar împotriva căreia au fost deja luate măsuri de prevedere, nu o fi oare și o altă explicație? Un alt motiv al incendiilor anuale? O altă cauză a pârjolului care devastează California an de an cu precizie de ceasornic? 
   Nu cumva asistăm și aici la o nouă formă de război, din nou unul nedeclarat și „nepurtat”?

   Ω

   Culoarea flăcărilor nu trebuie să fie neapărat purtătoare de informații, pentru că este suficientă pornirea focului folosind un accelerator de ardere în mai multe focare în mod simultan, pentru ca acesta să scape de sub control! O mână criminală poate aprinde fără probleme tot statul până ce autoritățile pot face investigații care să ducă la prinderea autorului sau autorilor!

   Poate suna a teoria conspirației, dar incendiile astea de pădure nu par a fi ceea ce se vrea, ba chiar miros de departe a alt tip de război decât cel convențional: anarhismul acum peste o sută de ani, terorismul mai nou, războiul din Ucraina, cel din Siria, atacurile sinucigașe, toate astea sunt forme moderne ale vechiului război purtat de o forță rudimentară împotriva uneia mult avansată tehnologic, una cu care nu poate ține pasul!

   Este greu de crezut că se încearcă destabilizarea unei mari puteri?
   Sigur?
   Dar dacă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu