Faceți căutări pe acest blog

luni, 19 noiembrie 2018

De poveste!

   Am văzut sâmbăta trecută (17.11.2018) o semifinală de snooker la openul Irlandei de Nord, un meci care ar putea fi oricând o finală de campionat mondial:
MARK SELBY contra RONNIE O`SULLIVAN!
   Greu de închipuit cât dramatism și cât suspans se pot găsi într-un „banal” joc din categoria biliardului! 
   Greu de crezut că se pot produce răsturnări de situație atât de dramatice!
   Greu de crezut că un joc te poate pedepsi pentru că nu vrei să-l joci!
   Greu de crezut, dar perfect posibil într-un joc inventat de englezi!
   Pe scurt ... cei doi au mers umăr la umăr (șold la șold după unii traducători), într-un penibil de scurt cel mai bun din 11 jocuri, ajungând după un meci de poveste la scorul de 5-5! Așadar, joc decisiv! Iar în jocul decisiv, O`Sullivan a greșit lăsând locul la masă, Selby a strâns puncte dar a greșit și el! Interesant este că atunci când a greșit, Selby a lăsat din întâmplare o poziție de snooker, o poziție de-a dreptul imposibilă! Și de aici începe povestea ...
   Ronnie a comis o primă greșeală în încercarea de a ieși din snooker, adică un fault de 7 puncte și free ball! Acesta a fost momentul în care s-a rupt echilibrul: Mark Selby a refuzat să joace poziția de free ball și a cerut refacerea poziției inițiale! O`Sullivan s-a conformat și a ratat din nou! Selby a cerut iarăși refacerea poziției, adunând astfel puncte care-l transformau în învingător sigur! Practic, Mark Selby s-a folosit de dreptul de A NU JUCA, lăsându-l pe adversar să-i facă puncte! Povestea are în acest moment un final cu adevărat neașteptat și moralizator, demonstrând că jocul te pedepsește dacă nu-l joci, dacă pierzi inițiativa și te lași la mâna adversarului: 
din acea poziție imposibilă, Ronnie găsește o traiectorie prin care nu doar că atinge bila vizată 
(ultima bilă roșie de pe masă), dar o și trimite într-un buzunar! 
   Lui Selby nu i-a venit să creadă!
   Nici privitorilor nu le-a venit să creadă!
   Nici nouă!
   Ronnie a închis masa și a câștigat cu doar două puncte avans!
   Dacă Mark Selby nu ar fi refuzat să joace în poziția de free ball ...

   Ω

   Cu totul, a fost un spectacol rar întâlnit în multe sporturi, un spectacol frumos, un spectacol care rămâne cu siguranță printre poveștile și chiar legendele sportului!
CE NOROC CĂ L-AM VĂZUT ÎN DIRECT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu