Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 noiembrie 2018

Unde nu-i cap, vai de salarii!

   Când oamenii au cap dar le lipsește mintea, se apucă să facă prostii!
   Nu, nu din plictiseală fac asta, ci pentru că li se pare că așa par mai deștepți, mai capabili, mai ... mai ... mai ... Dar, așa cum știe orice om cu cât de câtă minte, lucrul făcut prostește, fără a-l înțelege, fără a-l putea separa de altceva decât de dorință, sfârșește prin a fi făcut atât de prost, încât în loc să facă bine, face rău! Cine este în situația aceasta de a face rău în loc de bine și cine a vrut să-și atragă niște votanți care de obicei îi înjură dar va lua înjurături și mai dihai? Guvernul, bineînțeles, guvernul lu` țața veorica și mulguța vasilescu, acest guvern inept care a hotărât creșterea salariului minim pe economie diferențiat, adică cei cu bacu` iau niște bani, cei cu licență iau mai mulți! Nu vă închipuiți că diferența este foarte mare, ea există dar nu este ceva spectaculos pentru angajat: în schimb, pentru angajator, cel care plătește salariul și toate hangaralele derivate de aici, diferența va conta, astfel că, nea Gică, șoferul nostru, om cu IEFS-ul la bază, va lăsa locul liber pentru un altul, pentru un Gigel fără școală dar cu permis de conducere! Și nea Bebe, absolventul de psihologie, cel de la call center va lăsa locul unei Neluțe doar cu bacu`! Mai vreți exemple? Nu cred să fie necesar, cu siguranță ați înțeles!

   Așadar, cui face bine diferențierea pe burți pline și goale din mintea (încă) guvernului României? De ce absolventul de studii superioare mănâncă mai mult și fumează mai mult și bea mai mult și se încălzește mai mult decât absolventul de liceu?
NIMENI NU ȘTIE!
NICI MĂCAR 
MUUUNISTRUL MUNCII!

   Ω

   Să credem că le-a făcut bine absolvenților de studii superioare?
   Nu cred: ce nu-și găseau de lucru până acum, dar să vezi de acum încolo cum pe același post inechitatea fabricată de guvern se va întoarce împotriva lor la posturi care necesită calificare medie! 
PIAȚA DE ORICE FEL NU POATE FI CONTROLATĂ ADMINISTRATIV!
NICI MĂCAR AIA DIN VIDELE ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu