Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 martie 2014

Baletul mincinoșilor

  „M-a scurtat așa , știind !
   Dacă-i fire mincinoasă ,
   Ce folos e că-i frumoasă ?
   Maica mea , auzi ! S-o prind
     Mincinoasă !
   N-o mai cred , s-o vad murind !”



   Cu ceva ani în urmă , atunci când fostul URSS supra extins și aproape neguvernabil se destrăma sub ochii uimiți ai unei lumi întregi , multe state componente ale uniunii , declarându-și independența , s-au trezit cu moșteniri surpriză ! O fosta republică specializată în cursele de cămile - de exemplu - s-a pomenit implicată în cursa spațială , altele s-au trezit cu armament nedorit și , unele - mai toate de fapt - cu o flămândă armată roșie în ograda proprie ! Între acestea , s-a numărat și Ucraina , care din senin a constatat că a devenit mare putere nucleară ! Cum povestea asta frigea al dracului de tare , Ucraina a încercat să scape cât mai onorabil din postura nedorită , motiv pentru care , în data de 5 decembrie 1994 semna la Budapesta un Memorandum cu Rusia , SUA și Marea Britanie : să nu mai lungim inutil povestea , în baza prevederilor acestui tratat , Ucraina renunța la întregul său arsenal nucler și îl transfera Rusiei , în schimb
Statele Unite ale Americii , Federația Rusă , precum și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord , își reafirmă angajamentul față de Ucraina , în conformitate cu principiile Actului final al CSCE, să respecte
INDEPENDENȚA și SUVERANITATEA și FRONTIERELE EXISTENTE ale UCRAINEI !” .
   Ne-am lămurit până aici , nu ?
   Era vorba despre frontierele din 1994 ! Adică , pe înțelesul novicilor , dacă vreodată România ar încerca în mod samavolnic și imperialisto - fascist să cucerească vreo regiune a Ucrainei - pentru puterea exemplului , să spunem Bucovina - toți semnatarii acordului urmau să-i sară în cap și s-o cotonogească ! Nu suntem însă convinși că ucrainienii aveau în vedere România : ci pe altcineva !

   Ce nu înțelegem noi , este surprinderea Ucrainei în fața lipsei de reacție a celor doi semnatari occidentali ai tratatului ! Adică , Ucraina și ucrainienii au crezut vreo clipă că Rusia va avea probleme cu SUA și UK din cauza lor ? Chiar au crezut așa ceva ? Atunci sunt doar niște copii naivi și atâta tot ! Occidentul nu va reacționa decât atunci când Rusia va întrece măsura ! Iar măsura o știe numai bunul Dumnezeu , ea fiind legată nu de obrazul pus în joc atunci când ai înșelat cu bună știință promisiunile făcute unui partener care TE-A CREZUT , ci de momentul alegerilor ori de altă problemă din asta democratică !
   Așadar , puterile occidentale sunt surprinse că Ucraina , în prostia ei sovietică , chiar și-a închipuit că ei se vor băga în spațiul fostei URSS !
   Sunt uimite chiar că Ucraina nu apreciază baletul pe care-l fac acum !
   Sunt intrigate de cererile de ajutor , cereri făcute într-o limbă necunoscută lor , chiar dacă aduce a rusă !
   Puterile occidentale spuneam , sunt uimite , intrigate , surprinse și contrariate de așteptările esticilor ăștia stupizi care mai cred în angajamente , iepurași , strângeri de mână , Moș Crăciuni , pupături și poze de grup : și așteaptă nerăbdătoare , un eveniment , poate fi și un scandal , care să arunce dracului odată Ucraina asta în uitare !

   Ω

   Care poate fi măsura ?
   Asta ar trebui să-i doară acum pe români !
   Până unde s-au înțeles oare cele două blocuri industrialo-militare că se pot întinde ?
   Nistrul , practic a fost atins !
   Urmează Prutul ?
   Carpații ?
   Dunărea ?

   Atenție la Rin !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu