Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 martie 2014

Frigică ! De ce ?

    

    Facem din nou apel la clasici !


   Cei câțiva dovediți pungași din fotbal , încă nu-și cred ochilor , urechilor și zeghelor , că tocmai ei , mândrii jucători de table pe 25 de pensii linia și 50 marțiul , au putut fi închiși !
   Nu , nu găsiți vinovați , ci închiși !
   Vinovați se știau ei de când au băgat mâinile adânc în banii altora , dar închiși ? Asta este o nedreptate ! Ei care și care și iarăși care ! Că unul plânge , că altul urlă , că așa și că pe dincolo , au permanent grijă să ne povestească mândrele noastre televiziuni , dar despre cum ne sfidau bravii noștri tablagii și hoți dovediți , nu mai suflă nimeni un cuvințel !
   Nu ne înțelegeți greșit : nu pentru sfidare ne bucurăm că au fost condamnați , ci pentru bănuții care li s-au lipit de conturi : partea cu sfidarea opiniei publice și a bunului simț este „doar” componenta morală a întregii povești !
   Drept care , cel care a stat la cutie , cel care nu a deranjat societatea și prin neam prostie , pare dintr-o dată un Făt Frumos cu stea în frunte , curat ca lacrima și „mândru'n toate cele” , „c'a ajuns acum de modă , de îl scot din letopiseți” și tot omul se gândește că ar fi frumos și bine să fie grațiat !
   Foarte bine !
   Dar de ce ?
   De ce Gică , hoțul de buzunare trebuie să-și execute pedeapsa ?
   De ce Gică , șoferul neatent trebuie să-și execute pedeapsa ?
   De ce Gică , administratorul delapidator trebuie să-și execute pedeapsa ?
   De ce Gică , excrocul trebuie să-și execute pedeapsa ?
   De ce Gică , primarul hoț trebuie să-și execute pedeapsa ?
   De ce Jean , bolnav copt și deținut în spitalul penitenciar trebuie să-și execute pedeapsa ?
   Și asemenea întrebări ar mai putea fi puse mult și bine : de ce să luăm măsuri diferite pentru aceleași fapte ?
   De ce să ne comportăm PENIBIL , doar pentru că ni se pare „la modă” ?
   Răspuns : pentru că nu gândim și ne lăsăm conduși de instincte și de sentimente , nu de rațiune ! Ceea ce se va petrece și la alegeri !

   Vorbind despre alegeri , să trecem la un nou nivel : „nu credeam să învăț ce-i scârba vreodată” !
   Cu părere de rău , trebuie să recunosc că personajul despre care aveam o părere bună , ne-a uimit și ne-a scârbit în același timp : cpt nu CTP , adică tăriceanu ! Ce comportament de Voitec după război , ce comportament de Sadoveanu sau Arghezi după război ... De necrezut ! Un om cu legături atât de puternice în Ploieștiul lui nenea Iancu , să fi uitat atât de repede gluma din spatele replicii „cum spunea nemuritorul Gambetta : urăsc trădarea dar iubesc pe trădători” ?
   Sau a cedat unui șantaj ?
   Sau nu mai gândește absolut de loc ?
   Sau ne minte ?
   Sau ne-a mințit ?
   Sau a ales cimitirul elefanților (PSD-ul i-o fi promis vreo poziție eligibilă pe propriile liste) ?
   Sau ... ?
   Ori ... ?
   Indiferent care este răspunsul corect , domnul cpt ne-a scârbit și ne-a dezamăgit mai mult decât fostu-i șef de partid : la antonescu , n-aveam pretenții !

   Să rămânem încă în sfera înaltă a politicii românești : s-a văzut clar ce efecte produce o lege prost făcută ! Parlamentul , compus din popi de țară , secretare cu fuste scurte , patroni de firme , secretare cu fuste scurte , foști politruci , secretare cu fuste scurte , finanțatori de campanie electorală , secretare cu fuste scurte , etc , etc
S-A SUBSTITUIT JUSTIȚIEI , PRIN HOTĂRÂREA PRIVITOARE LA URMĂRIREA PENALĂ A UNUI chițoi !
   Cei mai sus enumerați , pe care justiția încă nu a avut timp să-i ia la întrebări , au hotărât cu „o largă majoritate” că un chițoi nu poate fi vinovat ! Nu se poate lăsa o justiție care în sfârșit s-a hotărât să lucreze , să-și bage nasul în afacerile boante ale chițoiului rușeanii !
   Nu se poate !
   Drept care , secretarele și asfaltatorii și finanțatorii , au hotărât în locul justiției !
   Avem și o mulțumire : acel chițoi , le-a mulțumit printr-un moment antologic !
   Printr-un monolog faimos , declamat de la tribuna parlamentului !
   Printr-un moment artistic , demn de scena Naționalului :
„Eu care , cu familia mea , am luptat , de la pașopt ... !”
   Nu credeți ?
   Ascultați-l pe Achițoică Dandanache în parlament și apoi pe scenă ! Sau invers !
  
   Ω

   În încheiere , o întrebare : după darea în folosință a primului tronson din bulevardul Uranus , mulți ne-am închipuit că circulația va fi mai bună ! Doar ne-am închipuit , pentru că în fiecare după amiază , pe la 18:30 , din sediul parlamentului iese un SUV negru ce pleacă cu o mașină de poliție drept antemergător către nordul orașului ! Întrebarea este următoarea :
  CINE P....A MĂSII ESTE NESIMȚITUL PENTRU CARE POLIȚIA OPREȘTE ÎN TRAFIC ZECI DE MAȘINI ȘI SUTE DE CETĂȚENI DOAR PENTRU A SE LĂFĂI ANIMALUL SINGUR PE DRUM ?
CINE-I ?
DACĂ-L ȘTIȚI , DAȚI-NE VĂ RUGĂM DE ȘTIRE !
BĂGALA'Ș ....
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu