Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 martie 2014

Suficiența provincialului incult

   Să vorbești ca să nu taci !


   Am aflat o chestie de la televizor : nu contează ce , nu contează de la cine ! Contează că era oarecum de rău și că știrea folosește drept exemplu negativ o zonă a Bucureștiului căreia-i face nemeritat un prost renume !
   Am aflat deci , că s-a întâmplat ceva (repet , nu contează ce) , în ... Berceni ! Oamenii care simt că li se umple gura doar la pronunțarea acestui nume , habar n-au ce spun , dar nu contează , o spun și gata , cu convingerea prostului care , știe puține , știe greșit , dar ia intrat în cap ! Același personaj care-și umplea gura cu Berceni , ne-a mai dat o dovadă de ... suficiență , punând pe picior de egalitate (în sens negativ , desigur) cartierele Rahova și Filaret !
   Un coleg de-al domniilor lor , ne explica mecanismul gândirii (sau lipsei ei) acestor personaje : majoritatea fiind veniți din provincie , nu au o legătură adevărată cu Capitala , lor zone de genul Pantelimon sau Ferentari nu le spun nimic și , privind harta , cred că ce este diametral opus domiciliului lor (adică nordului) trebuie să fie rău !
   Așa o fi , este posibil ca această explicație care-i scuză să aibă în ea și ceva adevăr !
   Noi însă , ca vechi bucureșteni și buni cunoscători ai întregului oraș , îi bănuim de alte cele : îi bănuim că vorbesc urmare a educației primite din revistele colorate în care îi instruiesc vedete și vedeți și că nu au nici o legătură cu orașul pe care au venit să-l locuiască !
   Îi bănuim a face parte din categoria celor care spun „asta-i România” !
   Îi bănuim de lipsuri intelectuale și de plagiat de comportament corporatist !
   Oricând poftesc distinșii pseudo judecători , le putem indica în orașul acesta pe care cred că-l cunosc , locuri de care n-au auzit , zone încântătoare și cartiere cu istorii ieșite din comun : altele decât minunatele „vile” din Pipera , ale căror hibe și probleme , pe noi ceilalți ne întristează , nu ne bucură , drept care , sperăm să se rezolve !

   Ω

   A propos : în Dorobanți ați încercat chestia cu portefeuille-ul ?
   Ar putea apărea un rezultat interesant ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu