Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 martie 2014

Rada baba sau ... (2)

   Baba Rada ?


   În mod absolut ciudat , autoritățile reprezentând democrațiile occidentale , alea de ne tot dau nouă după ceafă că nu integrăm țiganii , după ce în urmă cu câțiva ani recunoșteau necondiționat independența regiunii sârbe KOSOVO numai și numai pe baza antipatiei generate de Serbia prost slujită de mai mulți descreierați , se dau astăzi cu popoul de pământ la auzul referendumului din Crimeea !
   Atunci când una dintre ideile de bază ale UE este păstrarea frontierelor în forma actuală - idee absolut absurdă , în condițiile permanentelor mișcări de populație și , tocmai această idee a fost încălcată cu bună știință de MAJORITATEA statelor membre care au recunoscut independența zisei regiuni - cum ne împăcăm cu recunoașteri și nerecunoașteri ale hotărârilor luate pseudo democratic în unele regiuni de interes ale lumii ?
   Ni se va spune , cu siguranță , că nici Serbia nici Kosovo nu erau membre UE : corect , dar nici Crimeea nu este membră UE ! De ce atunci s-au îmbulzit toți , fără să asculte glasul rațiunii ? De ce nu au ascultat părerea Ciprului , Greciei , Slovaciei , Spaniei și , cu voia dumneavoastră , ultima pe listă , a României ? Li se părea că în ograda lor totul merge bine ? Și totul este roz ?
   Dar dacă mâine , prin absurd , lipovenii din Delta Dunării vor vota alipirea la Rusia ?
   Dar dacă mâine românii din Vojvodina vor vota alipirea la România ?
   Dar dacă mâine ungurii din harcov  vor vota alipirea la Ungaria ?
   Dar dacă mâine găgăuzii din ... găgăuzia vor vota alipirea la Bulgaria ?
   Dar dacă mâine - mult mai grav și mai posibil - românii din Bucovina vor
VOTA DEMOCRATIC ALIPIREA LA ȚARA MAMĂ ?
Așa cum au mai făcut-o ?
   Sau dacă mâine , valonii și flamanzii vor vota DEZLIPIREA lor ?
   Ce va face atunci UE ?
   Ce va face atunci NATO ?
   Vor continua să amenințe cu sancțiuni economice sursa lor de energie ? Este cel puțin penibil , dacă nu chiar prostesc , să ameninți omul care stă cu mâna pe robinet sau pe întrerupător ! Europa , minunata Europă pe care o dorim noi atât de mult , duce o politică imbecilă : exportă producția , exportă involuntar tehnologia , exportă știința , pentru bucuria de moment a realizării unor - scuzați - mofturi ! Muncitorul român , sau slovac , sau francez sau spaniol , poate muri liniștit de foame într-un mediu curat ! Vezi Doamne , asta-i doare pe ei , ecologia ! O vorbă goală , folosită în interes economic ! Și din această cauză , Europa , își pierde forța conducătoare , convinsă că va putea trăi bine merci din turism , agricultură eco , lansări de modă și festivaluri muzicale !
   Greșit : nu se va putea trăi pe termen lung din așa ceva , iar șubrezenia acestui mod de gândire este demonstrată tocmai de dependența energetică de cel mai puternic inamic ideologic al occidentului !

   Ω

   Concluzia : nici NATO , nici UE nu au nici puterea și nici interesul de a se manifesta pro Ucraina , altfel decât declarativ ! Dependența de Rusia este atât de mare , încât ăsta este posibil să fie doar primul hap !
   Așadar , ceea ce părea a fi un teritoriu rusesc la Marea Neagră , are șanse să devină oficial o gubernie rusească la Marea Neagră !
   Așadar , cine a crezut că este bine să-și adune capital electoral înaintea alegerilor europarlamentare prin discuțiile cu Ucraina , ar face bine să ia una peste bot și în mod public să se retragă în public !
   Așadar , nu uitați că politica iresponsabilă a UE privind extinderea , a fost focosul bombei rusești din Crimeea !
   Așadar , dacă Europa va continua cu această politică externă ruptă'n ... 27 , nu va obține decât 27 de babe Rade sau Rade babe : atât și nimic altceva , dar va continua să plătească din buzunarele noastre o turmă de câteva sute de europarlamentari(e) în concedii de maternitate !

   Așadar , din nou - pentru a câta oară oare - ei au greșit și noi , amărâții , vom trage !
   Cum și de ce ?
   Păi să vedem câți investitori își vor băga banii într-o zonă de potențial conflict !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu