Faceți căutări pe acest blog

marți, 25 martie 2014

Șansa salvării prin lăcomie ?

   Repetiția este mama învățăturii !


   Chiar dacă unora li se pare că pericolul este foarte îndepărtat sau inexistent , putem spune că pentru cei care n-au dormit chiar la toate orele de curs , se desenează niște similitudini alarmante ! Astăzi , Rusia , bazându-se pe forța militară și economică de care dispune , fiind sub conducerea unui personaj ce consideră normal să fie „primul” sau „întâiul” sau „singurul” în toate domeniile , se joacă cu focul periculos al naționalismului pe care doar naivii îl credeau stins !
   Țarul Putin , care a văzut că este bine să fii primul judoka , primul învățător , primul aviator , primul prim ministru , primul președinte , primul iubit , primul ... primul ... primul (ați prins ideea , așa că nu mai insist) vrea să fie și primul Vladimir cel Mare , adică , să fie mai ceva decât Ulianov ! În mod paradoxal , schimbarea ce s-a vrut democratică (din anii '90) nu a adus Rusiei democrația ci , o conducere mai dură decât cea a primilor secretari ai PCUS : dacă pe vremuri , un birou politic , un CC , în sfârșit , o mână de oameni , au considerat că d'alde Nikita Hrușciov nu a condus cum trebuie , au dat cu el de pământ de nu s-a văzut - astăzi , acest lucru nu mai este posibil , pentru că Putin nu mai conduce sub controlul (chiar precar) unui partid , ci , deține puterea absolută a unui Ivan al IV lea !
   Adică , cel Groaznic !
   Pe el , nu-l mai controlează nimeni și nimic , duma nu scoate un cuvințel fără aprobare , Medvedev de asemenea , guvernul condus direct cu mână de fier este doar un executant docil al ordinelor și dorințelor Țarului , drept care , urmând politica dintotdeauna a vecinilor noștri răsăriteni , dând dovadă de maximă brutalitate (românii au simțit-o) , taie pe hartă cu creionul așteptând ca tot ce-i stă în subordine să execute ! În mod evident , nimeni și nimic nu-l oprește de la a da foc naționalismului și de la a trezi din morți ideea panslavismului ! Rusia era sătulă de statutul de putere civilă și pașnică , așa că s-a hotărât să redevină ceea ce a fost mereu obișnuită să fie : bau baul din răsărit !
   În acest timp , impotenții conducători occidentali pe care rusul i-a mirosit câte parale fac , țin ședințe , se pregătesc de alegeri , au grijă de cum le stă părul în pozele de grup și amenință Rusia cu sancțiuni economice ! Mai mare râsul : sancțiuni economice mai mari decât să închidă rușii robinetele , nu credem să fie posibile ! Ne amăgim cu transporturi pe mare din Georgia : posibil , dar numai cât timp o mână de urmași ai lui Djugașvili nu vor considera că și Georgia trebuie să revină la pieptul iubitor al maicii Rusii !
   Și după aceea ?
   Totul va fi tăcere !

   Așadar , unii se joacă ținând ședințe și amenințând excluderea unei super puteri mondiale din grupul G8 , uitând că :
- în 1933 Germania părăsea Societatea Naţiunilor
- în 1935 Germania încălca Tratatul de la Versailles
- în 1936 Germania reocupa zonele renane
- în același 1936 Germania creea împreună cu Italia , Axa Roma Berlin
- în 1938 Germania anexa Austria
- în 1938 (tot) urmare a tratatului de la Munchen , Germania anexa regiunea Sudetă (tratatul mai este numit și TRĂDAREA SUDETĂ , deoarece Franța , care avea un acord militar valabil cu Cehoslovacia , nu numai că nu i-a sărit în ajutor , ci , din contră , a participat la discutarea termenilor tratatului și , a fost de acord cu ciopârțirea țării!)
- în 1939 (în martie) ce a mai rămas din Cehoslovacia este declarat protectoratul Boemiei și Moraviei - bineînțeles , protectorat german
- în 1939 (23 august) Germania a încheiat şi un pact de neagresiune cu URSS - se spune că statele democratice (adică același occident adormit în propria-i admirație) au fost ... uimite !
în 1939 (1 septembrie , o săptămâna după semnarea acordului de mai sus) Germania ataca Polonia (care s-a apărat eroic , dar fără succes) , pentru ca , pe 17 septembrie 1939 , Rusia - pardon , URSS - să atace Polonia dinspre răsărit , lucru ce a dus la cucerirea întregii țări și împărțirea ei între ruși și nemți conform tratatului mai sus arătat !
   Se observă cu ușurință , că până la momentul întâi septembrie '39 , Germania a călcat zgomotos în nenumărate străchini , dar „Marii Noștri Aliați” nu au considerat necesar să o oprească !
   Iar când s-au hotărât , a fost prea târziu !
   Au urmat șase ani de măcel din cauza indolenței și impotenței intelectuale a unor „democrații” interesate de alegeri și de aspectul din pozele de grup !

   Ω

   Astăzi , Rusia lui Putin se joacă cam cu aceleași forțe cu care s-a jucat și Germania lui Hitler : probabil că și țarul de factură nouă visează la un imperiu de cel puțin o mie de ani !
   Dar ce visează el și ce trebuie să-l lase alții să transpună în realitate sunt lucruri diferite !
   Așadar , Chamberlain , Daladier și ceilalți au urmași pe măsură : ne-am săturat de mutrele lor de primadone interesate de ce crede lumea și nu de bunul mers al lucrurilor !
   Dar Churchill nu are ?
   Și nici Roosevelt ?

   Marea problemă în acest moment , este una care implică o necunoscută : dacă Rusia face tot posibilul să joace rolul Germaniei interbelice , cine va juca rolul URSS-ului de atunci ?

   Cin' să fie , cin' să fie ?

   Ar mai fi o șansă în nebunia asta ?
   Da : ar mai fi șansa lăcomiei !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu