Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 19 martie 2014

UE ? RIP ?

   Inutilitatea , omnipotența și omniprezența birocrației


   Acum , toată lumea pare a fi uitat ce a generat protestele din Ucraina , toată lumea pare a fi uitat reacția lui Ianukovici la acele proteste (ca și pe Ianukovici de altfel) , acum toată lumea este îngrijorată de reacția rusă ! Aceeași „toată lumea” , se aștepta ca o mare putere cum este Rusia , să facă frumos în fața normelor de conduită internațională votate și aprobate de România , Cipru și Burkina Fasso în timpul nu știu căror conferințe internaționale mâncătoare de fonduri și creatoare de maculatură fără valoare ! Ni se pare ciudat că Rusia reacționează în acest mod ? Dar SUA cum au reacționat întotdeauna în apărarea propriilor interese ? Dacă cineva este surprins , atunci este numai vina lui !
   Am spus de multe ori că suntem conduși de indolenți , inculți și neputincioși , părând asta o exagerare , dar acum , se vede clar cu ochiul liber că este adevărat ! Hai să vedem cine pune curul la bătaie pentru Ucraina ! Aceiași vor proceda la fel și pentru România !
   Credeți că cineva își sacrifică liniștea , oamenii și interesele de dragul nostru ?
   Atunci sunteți niște copii care mai credeți în poveștile bunicuței și o mai și votați !
   Aud ?
   NATO ?
   UE ?
   Se vor mulțumi cu note diplomatice și cu amenințări cu sancțiuni economice în fața camerelor TV și , cu asigurări că la asta se limitează totul , în spatele lor ! Iar noi , vom înghiți hapul cel mare și amar , alături de celelalte prostii băgate pe gât de „MARII NOȘTRI ALIAȚI” ! Dacă nu ați mai auzit expresia asta cu „MARII NOȘTRI ALIAȚI” , singuri sunteți de vină !

   Așadar , să vedem cine a generat situația din Ucraina !
   Un număr de funcționari de la Bruxelles , a citit calendarul de perete pe care era înscrisă agenda de activități și , a văzut că scria cam așa : discuție cu statele fostei Jugoslavii , interzicerea bicarbonatului în mititeii românești (ce or fi ăia ?) , discuții cu Ucraina , extinderea drepturilor minorilor (modelul suedez) în toată UE , discutarea dreptului ploșnițelor la liberă deplasare , eliberarea actelor de trecere a frontierelor pentru păsările migratoare , discuții privind emanciparea țiganilor , etc , etc !
   Deci : cu foștii , am vorbit , mititeii (ce or fi ăia ?) i-am europenizat , acum hai să discutăm cu ucrainenii ! Că nu era potrivit contextul politic pentru transmiterea unor semnale încurajatoare vestului ucrainean proeuropean , nu a interesat pe nimeni , că s-a făcut jocul Moscovei , iar nu a interesat pe nimeni , că cei mai mulți birouari care ne hotărăsc destinele NU ȘTIU NIMIC DESPRE ESTUL EUROPEI din nou nu a interesat pe nimeni !
   CĂ TOATĂ FRONTIERA DE RĂSĂRIT A UNIUNII ESTE ÎN PERICOL , NU CONTEAZĂ !
   CĂ DACĂ AVEM NOROC VOM SCĂPA DOAR CU O DEPRECIERE A LEULUI ȘI O SCUMPIRE A ENERGIEI DE TOT FELUL , NU CONTEAZĂ !
   CĂ ACȚIUNEA LOR INOPORTUNĂ ȘI PROSTEASCĂ A RĂSCOLIT BUTOIUL CU PULBERE AL NAȚIONALISMULUI , NU CONTEAZĂ !
   Dar ce contează ?
   Contează că un funcționar oarecare , angajat acolo de un alt funcționar oarecare , plătit exagerat și aberant de bine doar pentru că face parte dintr-un organism născut cu sechele , a respectat
O PROCEDURĂ IMBECILĂ , IDIOADTĂ , PROSTEASCĂ ȘI BIROCRATICĂ !
   El/ea și-a făcut datoria !
   Noi ? Noi vom trage bineînțeles ponoasele ! Repet , dacă avem noroc , numai economic ! Întrebați-i pe imbecilii de la Bruxelles care au citit calendarul spânzurat pe perete , ce înseamnă Bucovina și Cernăuțiul și cum a fost schimbată structura populației , întrebați-i ce-i aia Găgăuzia , întrebați-i cu ce se mănâncă Transnistria , întrebați-i pe plimbătorii de hârtii care ne dau lecții de „parenting” canino țigănesc și care își permit să facă cu ăștia mici pe Titi duru' dar pe care nu i-am auzit niciodată certând China pentru că a întrerupt drumul de migrare al rațelor mandarine în piața Tien an men !

   Ω

   Concluzia este simplu de tras : viteza incredibil de mare cu care omnipotența și omniprezența birocrației s-a făcut simțită în activitatea și conducerea UE necesită o revoluție la nivelul organizării conducerii uniunii sau încetarea existenței ei !
   O continuare a susținerii acestei caracatițe cu 27 de capete trăgând în 27 de direcții diferite nu poate fi decât o greșeală majoră !
   Dacă în urma acestei crize , conducerea UE nu pricepe necesitatea politicii externe unice , a armatei unice și a legilor (cel puțin în domeniul penal) unice , atunci supra organismul fără mâini și fără picioare poate să moară liniștit ! Nu-i va simți nimeni lipsa ! 
   Așadar , în urma prostiei făcute de cei ce-au respectat procedurile , cine plătește despăgubirile ?
TOT NOI ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu