Faceți căutări pe acest blog

joi, 20 martie 2014

SPAȚIUL VITAL - Mic exercițiu de imaginație

   Hai să ne imaginăm !


   Hai să ne imaginăm că - să spunem doar pentru puterea exemplului - Franța ar avea un contract MILITAR în derulare cu Rusia : credeți că ar întrerupe relația ... comercială din cauza problemei Ucrainei ?
   Să presupunem în continuare că - tot pentru exemplu și atât ... - Germania ar avea în derulare un contract de furnizare de ECHIPAMENT MILITAR cu Federația Rusă : aceeași întrebare urmează , bineînțeles - ar sista livrarea de echipament și tehnică militră , din cauza Ucrainei ?
   Dar să spunem că firme cu capital american ar avea contracte de același tip cu același beneficiar : ce vă închipuiți ? Cu gândul la Ucraina și la un nou - este adevărat , improbabil - război al Crimeei , ar întrerupe numitul contract ?

   Așadar , crede cineva , că oricare dintre statele care fac afaceri foarte bănoase cu Federația Rusă livrând arme , tehnică și tehnologie militară vor sista aceste relații comerciale doar de grija Ucrainei ?
   Sau de teama de a nu își înarma potențialul inamic ?
   Sau credeți că România , dacă ar avea același tip de relații , cu același tip de potențial inamic , ar sista contractele de dragul Ucrainei ?
   Sau Ucraina de dragul României ?
   Cine crede , felicitări că știe să citească la vârsta grădiniței ! Nimeni nu va înceta afacerile cu un client bun și foarte potent financiar de dragul unor necunoscuți sălbatici din estul îndepărtat al unei Europe mult prea mari și mult prea greu de înțeles !
   NIMENI !
   Ba , chiar pe dos decât ne-am închipui , ne-ar da din nou Liga Campionilor , ne-ar ține atenția trează cu aventurile cine știe cărei borfete de doi bani , ne-ar umple de super emisiuni „dă râs” , timp în care lor le-ar merge afacerile , derulate , bineînțeles în scop strategic ! Problema ar deveni cu adevărat periculoasă numai în momentul în care federația Rusă ar îndrăzni să privească prea departe peste gardul fostei URSS ! Atunci ar fi o problemă - poate - dar chiar și atunci , s-ar găsi căi diplomatice de a purta dialogul surzilor , dialogul în care o parte mânioasă arată democratic cu degetul , iar cealaltă , autoritară , se apără „elegant” cu pumnul !

   Doamnelor și domnilor ce ne păcăliți că ne conduceți pentru binele nostru : băi idioților !
   Istoria , chiar dacă voi n-o cunoașteți , se repetă prostovanilor ! Și se va repeta până o să vă intre și vouă în căpățânile alea seci !
   Acum circa 80 de ani , un alt personaj , nu dorea decât ceea ce aparținea de drept poporului lui , un alt conducător carismatic cu forța în interior și înspăimântător în exterior , promitea că nu mai vrea decât o bucățică și se oprește !
   Și așa a fost : a vrut Cehoslovacia și i-ați dat-o !
   A vrut Austria și i-ați dat-o !
   A vrut malul Rinului și i l-ați dat ! 
   Ca să fie liniște ?!?
   Ca să fie pace ?!?
   Ca să fie înțelegere ?!?
   Un dobitoc bătrân pe nume Chamberlain a vândut viitorul lumii întregi pentru plăcerea de a flutura un petic de hârtie pe scara avionului ce-l aducea la Londra ! Și ce s-a mai râs la Berlin !
   Știți cum s-a râs atunci la Berlin ? Nu ? S-a râs cum se râde astăzi la Moscova !
   Atunci când v-ați trezit , era prea târziu , iar afacerile înfloritoare nu mai făceau doi bani sub ocupație ! 
   Dormiți liniștiți , NATO și UE veghează !
   Da , veghează la bunul mers al afacerilor !

   Ω

   Dar dacă după Crimeea urmează răsăritul rusofon al Ucrainei ?
   Dar dacă după răsăritul rusofon al Ucrainei urmează Transnistria ?
   Dar dacă după Transnistria urmează Moldova ?

   Atunci , vă ve-ți trezi ?
   Chiar nu vedeți similitudinile de situație ?
   Ribentrop = Lavrov
   Crimeea = Regiunea Sudetă
   Hitler = ... ?

   Pentru a încheia acest ridicol exercițiu de imaginație , trebuie să faceți câțiva pași : pe această pagină , apăsați simultan Ctrl și F și în fereastra deschisă , scrieți Ucraina ; înlocuiți apoi Ucraina cu România !
   VI SE PARE CĂ S-A PRODUS O SCHIMBARE MAJORĂ ?
  
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu