Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 martie 2014

Banii de înmormântare !

   Și hainele și groapa ...  


   Văd că în lipsă de subiecte , se apelează la mai vechile și tocitele povești care , într-o nouă prezentare , urmează a smulge lacrimi sau reacții de mânie proletară ! Adică , ni se arată din nou bătrânii „fericiți” ai Italiei supraîndatorate , în imagini color (ba chiar cu saturația de culoare crescută exagerat) alături de amărâții noștri , prezentați în alb negru și un montaj care caută tot ce este mai rău ! Poate că așa stau lucrurile (deși nu credem) , poate acolo un vârstnic este îngrijit de ***** fără nici o contribuție sau , poate , coafezele cred asta !
   Hai să judecăm puțin lucrurile : orice om cu cât de câtă minte , se gândește la viitor ! Nimeni , dar absolut nimeni nu va consuma resursele până la fundul sacului decât în situații extreme ! Numai un retardat nu se va gândi la ziua de mâine și , în mod normal , numai accidente ale istoriei sau evenimente catastrofice (cum ar fi guvernele bonta , de exemplu) pot scoate din calcul și din discuție aceste rezerve !
   De acord ?
   Sper că da !
   Să vedem acum , în ce mod se petrec lucrurile în România , să încercăm să vedem dincolo de vălul lacrimogeno sentimental pe care ni-l aruncă pe ochi coafezele ce fac astăzi televiziune în locul profesioniștilor !
   Mulți , prea mulți oameni , ajung la bătrânețe fără un minim necesar , ajung la senectute bazându-se numai și numai pe prezumtivul ajutor al copiilor !
   Dar dacă acei copii nu pot ?
   Sau n-au de unde și n-au cu ce ?
   Sau la rândul lor suferă accidente ?
   Sau (deloc imposibil) pleacă și uită ? 
   Nu s-au gândit în toată viața lor la aceste variante ?
   Niciodată ?
   Trist ! Foarte trist ! Îngrozitor de trist !
   Dar nu ei sunt vinovați , ori , mai precis de atât , nu DOAR ei sunt vinovați :
VINOVAT ESTE SISTEMUL POLITIC DE PÂNĂ ÎN 90 ȘI CEL DE DUPĂ !
   Sistemul politic comunist , a mimat grija omului pentru om , ne-a învățat că nu trebuie să facem noi nimic , că se ocupă statul de toate !
   Sistemul politic de după , a mimat exact opusul , manifestându-și grija și interesul numai și numai în preajma momentelor în care cer voturile celor mulți și creduli , promițând o grijă de care uită imediat după alegeri !
   Și atunci , victimele acestei înșelăciuni numite statul român (copii , bătrâni , persoane defavorizate) plătesc încrederea ori neputința , devenind subiectele unor reportaje difuzate între două calupuri publicitare ce prezintă ultimul model de automobil și cel mai bun rouge franțuzesc !
   Și atât ...
   Bătrânii , învățați cu statul socialist , au grijă să-și asigure haine și bani de înmormântare , asta spunând câtă încredere au în urmașii lor : se tem probabil că dacă nu-și fac ei pregătirile din timpul vieții , cei pe care i-au adus pe lume ar fi capabili să-i arunce ca pe niște câini de pripas !
   Și atât ...

   Televiziunile , ne aruncă mereu în față câte un subiect , considerat pe moment „senzațional” , dar de care uită imediat ce altul pare „mai senzațional” : acum , ni se vorbește despre absențele școlare și consumul de alcool în rândul adolescenților !
   Nu este rău , nu este rău deloc !
   Dar educația pe care o primesc copiii noștri pe stradă , văzând cum se bea alcool pe orice trotuar , văzând cum se caută în gunoaie , văzând tot ceea ce este interzis de lege și acceptat de poliție ca un dat , această educație nu vă pune pe gânduri , dragi televiziuni ?
   Un copil își aude tatăl plângându-se de oboseală după o zi de muncă , dar „nenea ăia de la colț” de beau tot timpul par mereu veseli și niciodată obosiți !
   Un copil își aude familia discutând despre serviciu , program , facturi și alte hangarale , dar pe nenea ăia de caută prin gunoaie nu i-au văzut grăbindu-se să nu întârzie și par a fi bine merci !
   Un copil află la școală că numai din și prin muncă se poate trăi , dar televiziunile noastre ne sufocă cu josnice borfete de tipul 2Xanca sau mădălina zbierea , borfete ce au meritul de a se fi culcat cu vreun personaj al momentului !
   Același copil află , că nu-ți trebuie școală ci , să dai bine cu picioru'n minge și să-ți bagi picioarele în toți și toate !
   Același copil , care stă alături de mine la masă la ora 20:00 , o aude pe tâmpita de la sport vorbindu-ne cu greșeli gramaticale și cu greutăți de citire și de intonație despre „războiul” din vestiarul nu știu cărei echipe de fotbal , război generat de faptul că X și-a „tras” o (și aici urmează fotografii cât mai explicite cu putință) nouă iubită , care-i mai tare decât a lui (alte fotografii , la fel de provocatoare) Y !
   Și atunci când voi faceți , încurajați și permiteți acest tip de educație , nu vă este rușine să mai acuzați ?

   Ω

   V-ați gândit vreodată la aceste aspecte , înainte de a-i arăta pe alții cu degetul ?
   NU !
   Acesta este motivul pentru care nici un reportaj , nici o anchetă jurnalistică nu sunt duse la bun sfârșit !
   Niciodată !
   De ce nu au timp , își numără banii de înmormântare ?

   Ai proTV-ului în epoca post Sârbu ?
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu