Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 iulie 2014

ADIO DRAGĂ NELO - cu repetir !!!

   Nu ne-ați crezut ?


   Atunci când vă spuneam că specialiștii în „body language”, adică limbajul corpului , limbajul non verbal sau (după unele opinii) limbajul involuntar , se vor cruci studiind comportamentul participanților la discuția de la Cotroceni , nu ne-ați crezut !
   Este ?
   Fiți sinceri : nu ați crezut boabă !
   Dar astăzi , cunoscători de marcă ai fenomenului , spun cam așa :

 
   Cum vi se par părerile acestor persoane cunoscute în mediul intelectual ?
   Credeți că vreunul dintre ei a fost sau va fi acuzat de plagiat ?
   Sau de proastă creștere ?
   De nesimțire ?
   Nu vă spun eu ce înseamnă mimica aceasta de mahala , ci fac trimitere la nea nelu , care îl consideră pe plagiuță prea tânăr , adică , pe românește , NECOPT !
 
 
   Și cine suntem noi să-l contrazicem pe nea nelu ?
 
   Atât despre premier , să mai privim odată mândra absolventă de Harvard , de data aceasta prin ochii unui cunoscător de „limbaj non verbal” : nu trebuie decât să fii atent la modul în care stă așezată și este îmbrăcată !
   Poartă o rochie roșie , la care a asortat perle (veritabile sperăm) , dar în spatele acestei stridente declarații de independență , se vede atitudinea corpului : stă cu umerii aplecați , privirea-i cere permanent ajutor , vocea-i tremură , corpul ministrului , în speranța involuntară de a se face nevăzut , încearcă să se transforme în ceva cââât mai mic , drept care se ghemuiește , devenind un veritabil semn de întrebare (?)! Contactul spatelui distinsului nostru ministru de finanțe cu spătarul fotoliului este aproape inexistent : totul denotă nesiguranță , neîncredere , chiar frică și , nici măcar nu se simte suficient de comod pentru a sta normal pe scaun , ea stă într-o parte , cu teamă și cu rușine , cu capul între umeri și privirea mioritică ; dacă ar putea , ar rupe-o la fugă ! De ce oare ?
   În timp ce bonta se dă mare și se sparge'n figuri încercând să suplinească impotența intelectuală a ministrului cu proasta lui creștere , nela de la finanțe este udă (în popor se zice altfel !) toată și i-a pierit graiul !
   Dacă asemenea minți luminate și școlite pe bani grei 
NU AU REUȘIT SĂ ÎNFUNDE UN OM CU ȘCOALA VIEȚII ,
atunci halal să-ți fie Românie !
 
   Ω
 
   Să recapitulăm deci :
- nesimțire
- proastă creștere
- lipsă de pregătire
- aroganță
- înfumurare
- infatuare
- lipsa anișorilor de acasă = ...
 
   CINE O FI ?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu