Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 iulie 2014

Poliția interpretării sau interpretarea poliției !

   Despre falsa îndeplinire a sarcinilor de serviciu


   Am constatat în ultima vreme , o schimbare de atitudine în comportamentul polițiștilor din România : am constatat că dumnealor , cei puși să aplice legea , cei plătiți să impună respectarea legii , cei așteptați să facă din lege sfânta scriptură a cetățeanului , ei deci , în loc să-și facă datoria cu impunerea respectării legii , se ocupă cu
INTERPRETAREA LEGII !
   Adică ...
   Adică , într-un caz banal de deranjare a liniștii publice , o chestie simplă , o poveste cu adolescenți teribili , echipajul chemat de vecinii respectivilor , a avut grijă să nu-i deranjeze pe aceștia , în schimb i-au făcut morală femeii care i-a interpelat pe tineri , explicându-i că nu a vorbit cu ei cum trebuie !
   Pentru că nu era destul (deja se apropia de miezul nopții) au întrebat-o ce ar trebui să le facă , ce , ea nu vede că sunt tineri ?!?!?
   În continuare , respectivul echipaj de poliție (format din două persoane) a avut grijă să se plângă că au salarii mici , că este perioada concediilor , că de fapt nu au ce face :
„ ce dom'le , vrei să-l amendez pe tasu' ?” 
   Cetățenii de impozite plătitori , mirați de asemenea atitudine , au ridicat problema oamenilor străzii , problemă la care cei doi agenți aveau răspunsul pregătit :
„sunt cazuri sociale , nu avem ce le face”,
adică , dacă ești caz social ai toate drepturile din lume și nici o obligație : și au explicat cetățenilor uluiți adunați în jurul lor , că ei ar putea să-i ridice de pe străzi și să-i predea cui se ocupă de cazurile sociale , dar că aceștia nu fac nimic și le dau din nou drumul pe străzi , așa că , de ce să mai muncească ? Nu ni s-a spus nici o clipă despre ce organism înghițitor de bani publici ne vorbeau , nu am reușit să aflăm la cine făceau referire : mister polițist !
   Ultima explicație cerută agenților (celor doi) a fost în legătură cu consumul de alcool în spațiul public , altul decât cele special amenajate pentru așa ceva : aici , agenții , ne-au arătat de ce sunt ei dați în București și nu în vreo comună nenorocită din Vaslui ! Au povestit , de data aceasta cu răbdare , ca unor copii imbecili , cum că ei îi adună de pe străzi , le dau amenzi , amendații nu le plătesc și se întorc la băutul pe stradă , amenzile neplătite se cumulează și , la un moment dat se transformă în muncă în folosul comunității !
   Muncă pe care vinovații nu o prestează și nimeni nu le poate face nimic ! De ce ? Pentru că (și aici au vorbit rar și apăsat , ca să putem lua notițe) :
ÎN ROMÂNIA MUNCA ESTE UN DREPT 
ȘI NU O OBLIGAȚIE !
   „Ne pun biruri , ne vorbesc filosofie ... ”... parcă asistam la un spectacol de teatru al absurdului : polițiștii aceia , au făcut o pseudo filosofie , au procedat la o hilară interpretare a legii în fața celor ce-i plătesc , au demonstrat cetățenilor că nu vor să aplice legea , au spus clar că dacă alții nu-și fac datoria (după părerea lor) nici ei nu și-o fac , au explicat în mod clar și evident că preferă să
INTERPRETEZE LEGEA ÎN LOC SĂ O IMPUNĂ !
   Cei doi , au judecat în fața noastră legile și legiuitorii , cei doi au demontat statul român , cei doi ne-au demonstrat de ce nu merită să faci munca pentru care ești plătit , de ce chiar dacă nu o faci , societatea tot trebuie să-ți plătească salariul și , foarte important , cei doi agenți de poliție , ne-au spus verde-n față să-i lăsăm în pace !
   EI AU GĂSIT O EXPLICAȚIE FILOZOFICĂ A INACTIVITĂȚII ȘI , NOI , ÎN LOC SĂ-I APRECIEM PENTRU EFORTUL INTELECTUAL DE A NE MINȚI ȘI ÎNȘELA ÎN FAȚĂ , AVEM PRETENȚIA NEBUNEASCĂ DE A LE CERE SĂ-ȘI FACĂ DATORIA !
   Atunci am înțeles ce nu este de înțeles : de ce în autobuze circulă haite de hoți de buzunare , de ce pe DN1 (și în alte locuri) ies „fetițele” în „aia” goală la drum în căutare de clienți , de ce traficul este o junglă , de ce , de ce , de ce ...
   Și mi-a fost rușine !

   Ω

   Mi-a fost rușine pentru ei , pentru modul prostesc în care au fost instruiți și educați de către superiori , pentru ideile înapoiate pe care le au și după care se ghidează în muncă și , probabil , în viață !
   Întrebare :
DACĂ EI , AGENȚI DE STRADĂ , INTERPRETEAZĂ LEGEA ÎN PROPRIUL FOLOS (PENTRU A NU MUNCI) , EU CA CETĂȚEAN POT INTERPRETA LEGEA ÎN PROPRIUL MEU FOLOS ȘI SĂ NU-I MAI PLĂTESC ?
   Pentru că nouă pe stradă ne trebuiesc
POLIȚIȘLTI ,
NU FILOZOFI !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu