Faceți căutări pe acest blog

luni, 28 iulie 2014

Turul s-a sfârșit : BUCURIA CURĂȚENIEI !

   Rezultatele unei politici unitare
   și bine gândite !


   Anul acesta , instituția numită Turul Franței , a intrat în pauza de până la ediția viitoare !
   Meritată ?
   Cu siguranță , DA !
   Și iată de ce : fără a da nume , fără a face cuiva reclamă , putem spune că dacă pe primul loc este un italian cu performanțe ieșite din comun (și tocmai de aceea , dubioase) , pe locurile următoare în clasament , se află ... FRANCEZI !
   Da , este adevărat că au lipsit niște grei (dar nu este vina nimănui , nu-i așa ?) , dar Franța chiar culege roadele : Franța , țara care a luptat cu adevărat împotriva dopajului , furtului și înșelăciunii din ciclismul de mare performanță , are în vârf un om ca cel mai bun tânăr , are cea mai bună echipă , are locurile 2 și 3 , are trei oameni în primii 10 !
   Este absolut fenomenal , mai ales când mă gândesc că în momentul în care a început furtuna controalelor , aceeași Franță aproape că nu mai exista în sportul pe care practic l-a modelat și l-a lansat în lume !
   Deci se poate !
   Deci politica urmărită agresiv ani de zile , a dat rezultate : sau este pe cale să dea !
   Deci , ei au procedat corect , iar lance Armstrong , NU !
   Bravo lor , bravo pentru rezultate , bravo pentru încăpățânare , bravo pentru muncă și mai ales bravo pentru înjurăturile asumate cu stoicism !

   Ω

   Pare a fi devenit un sport de masă ciclismul , așa că , sperând ca și la noi să se facă ceva în această direcție (de la piste în orașe , până la prețuri mai accesibile la biciclete) , încheiem spunând
VIVE LE VELO !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu