Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 iulie 2014

Să ne relaxăm ...

   Cum să ne mai promovăm ?


   Fata de 17 ani a unui cântăreț român de muzică ușoară , a avut parte de o întâmplare nefericită și încă neclară : în circumstanțe neelucidate total (poliția se ocupă și sigur ne va spune) a fost atacată într-un scop ce urmează a fi clarificat , agresorul fiind și înarmat se pare cu o armă albă (din nou nu știm ce fel de „briceag” a folosit) !
   Cu siguranță , evenimentul a fost extrem de neplăcut pentru biata fată , cât și pentru părinți : și îi înțelegem !
   Ce nu înțelegem noi , este altă parte a poveștii !
   O parte despre care nici un tabloid și nici o televiziune nu spune nici pâs : fata , în vârstă de 17 ANI , se întorcea dintr-un club din centrul vechi , unde se distrase cu prietenii ! Lăsând la o parte povestea cu relaxarea , povestea aia care ne face să credem că românii vin pe lume extrem de stresați , încât au nevoie de o viață de relaxare , să vedem cum stă treaba cu legea , cu accesul minorilor în baruri , cluburi , cazinouri și cum este cu consumul de alcool , nu doar de ... altfel de substanțe , la asemenea vârste !
   Toată lumea îl arată cu degetul pe libanezul agresor , toată lumea îl consideră vinovat (pe bună dreptate) , toată lumea plânge de mila victimei !
   Oare pe bună dreptate ?

   Ω

   Jurisprudența românească , cunoaște noțiunea de 
VICTIMĂ FAVORIZANTĂ :
adică , dacă tu umbli pe stradă cu mancnotele de 500 de euro ieșindu-ți neglijent din buzunar , nu te mira că-ți sunt furați banii , legea considerând că ai o bună parte din vină ; la fel , dacă pleci de acasă și lași ușa de la intrare larg deschisă ; la fel , dacă te faci cumătru cu țiganii ; la fel și dacă
indiferent de vârstă , te ocupi numai cu ... arătatul !
   Fotografia de mai sus , este veche deja de un an (deci de la 16 ANI) , a fost făcută publică și nu a fost contestată (observați că nici nu s-a gândit cineva să se dezică de poză , este chiar un motiv de mândrie și de PROMOVARE !) , așadar ne putem da seama dacă anchetatorii ar trebui sau nu , să țină cont de noțiunea de drept mai sus amintită !
   Până atunci , să-i dorim sănătate , iar libanezului arest ușor !
   P.S. Și nu-mi spuneți mie că legea privind minorii și alte cele nu ar trebui aplicată , ori că este desuetă : spuneți-le asta legiuitorilor și celor plătiți să o aplice , astfel încât asemenea întâmplări să nu se petreacă !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu