Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 iulie 2014

ADIO DRAGĂ NELO !

   Să vezi și să nu crezi !


   Până la urmă , spre supărarea lui , bontul nostru prim ministru s-a deplasat mai cu voie , mai fără de voie , la palatul Cotroceni , în încercarea de a-i traduce textul și înțelesul noilor hotărâri fiscale ale guvernului „mitocanului” nostru președinte !
   Că nu am o părere bună despre nici unul dintre ei , știați !
   Că pe primul ministru îl consider limitat , infantil , arogant și depășit (exact ca acel guru zis năstase, ăla care l-a școlit pe plagiatorul procuror) iarăși știați !
   Că pe președinte îl acuz de grosolănie și de bădărănie , sunt convins că iar știați !
   Dar ce mi-a fost dat să văd și să aud , a depășit orice așteptare : primul ministru și o jună cu studii la Harvard , s-au bâlbâit fără pic de eleganță în loc să răspundă la întrebările președintelui ! Toate răspunsurile au fost cu referire la viitor (vom face , vom drege ,  bugetul viitor , etc) și puternic ancorate într-un trecut apropiat (studiile ne arată , etc) !
   Vedeți domniile voastre ... pentru orice membru sau simpatizant psd , astea sunt arhisuficiente ! Nimeni nu pune la îndoială cuvântul ȘEFULUI : așa sunt ei învățați de la nea nelu , ce zise tătuca , e bătut în cuie de Oltenița !
   Doar că mitocanul și bădăranul președinte , hidro-legat cu Oltenița fost prezidențială , total lipsit de nostalgia crapului la carton , delicatesa copilăriei tovărășești , se apucă și întreabă lucruri trăznite !
   Ca de exemplu : pe ce studii se bazează convingerile guvernului (aflăm că vor fi făcute) , care este suma ce trebuiește acoperită la buget (credem că vom vedea , dar nu credem să fie prea , de fapt încă nu se știe) , ce a absolvit doamna/domnișoara ministru ...
   Ar fi ele întrebările mai multe , dar MINISTRUL FINANȚELOR s-a purtat ovin iar primul ministru bovin : pur și simplu , cei doi , nu și-au făcut temele !
   Nu știau despre ce-i vorba !
   Nu știau cu ce se mănâncă !
   Habar nu aveau despre ce discută !
   A fost un moment jenant , a fost de-a dreptul penibil și , am înțeles de ce Cotroceniul a făcut publice
   Totul se face la guvern pe mofturi și pe fițe ?
   Pe fumuri ?
   Așa se ocupă funcțiile guvernamentale : din secretară deputat ? din consilier inutil , ministru la fel de inutil ?
   Crede infantilul prim ministru că de atâta lume bună ce a absolvit Harvard-ul sunt SUA unde sunt ?
   Crede același personaj că hârtiuțele numite diplome și pe care familia doamnei ministru a cheltuit multe căruțe de bani fac două parale în economia și politica românească , dacă persoana este total lipsită de experiență ?
   Crede el că ne cad pantalonii'n vine pentru că cineva este „cadru didactic” la universitatea Maryland (măcar dacă era la Moscova , mai avea o logică , tovarăși) ?
Să fie sănătoasă , dar eu în figura asta anodină
NU AM ÎNCREDERE !
   N-am și gata !
   Priviți-o cu atenție , este din altă lume ! 
   Priviți înregistrarea și urmăriți cu câtă nesiguranță vorbește ! Pentru cei care știu cu ce se mănâncă limbajul trupului (adică body language , de unde vine ministrul nostru) , dânsa este o carte deschisă : și nu ți-ar plăcea s-o citești !
   Așa suntem conduși ?
   Asemenea ovine , bovine și chiar caprine au hotărât scumpirea carburanților ?
   Ele/ei hotărăsc viitorul nostru și pe al copiilor noștri ?
  
   Prostul satului , se ducea pân' acu' la unu' mai răsărit , să-i ceară un sfat , o părere , după ce vedea că tot dă cu capul de pragul de sus , dar prim minstrul nostru este convins că după ce face bătături la frunte , sparge și pragul acela ! Îi dăm de știre , că la un anumit moment ce va să vie mai repede decât bănuiește , va sparge pragul sonic la viteza de zburat din post : cu toată bătătura din frunte !
   Și cu consilierul ajuns ministru , pe post de parașută !
   Trist , foarte trist , prostia lui floricică antonescu ne-a băgat pe gât un conducător care crede că are dreptate cine țipă mai tare !

   Ω

   Ce bătaie de joc , ce mizerie , ce gunoaie ...
   Dar daca fata-i bună ?
 
   DACĂ DE VINĂ ESTE FUSUL ORAR , IAR CÂND NOI LUCRĂM , EA DOARME ?


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu