Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 iulie 2014

Noi nu ne vindem țara ! Noi o închiriem !

   Justiția are mâna din ce în ce mai lungă !
   Și mai sigură !


   Aflăm , fără pic de surprindere , că pe vremea unui guvern , să zicem al lui bombonel , România a hotărât să se informatizeze într-un anumit domeniu : lăudabilă intenție , în epoca societății informatizate ! Pentru acest lucru , au fost necesare niște progrămele de calculator , jucărioare numite în limbajul de specialitate „soft-uri”.
   Buuun !
   Așadar , ce mare brânză s-a putut petrece în 2004 sub guvernarea cabinetului bombonel ?
   Absolut nimic deosebit : partenerul Microsoft , cel ce furniza soft-ul și licențele necesare funcționării lui legale și corecte , a calculat despre ce cantitate este vorba și , văzând că se discută despre o afacere de vânzare en-gros , a propus un preț cu 47% mai mic decât cel al pieței ! He , he , americanii imperialiști au crezut că păcălesc vigilentul cabinet bombonel : ei bine , NU , nu au reușit ! Oamenii de bine ai guvernului , miniștri , secretari și alți tovarăși din aceștia „sociali”, oameni buni care luptă pentru noi , români adevărați care ne apără și ne fac să fim mândri că suntem ... români , au refuzat să cadă în capcana Microsoft !
   Bravo lor !
   Au fost atenți și , în loc să cumpere licențele DEFINITIV , au ales să le ÎNCHIRIEZE !
   Adică , pentru a pricepe și noi , ăștia mai simpluți și mai de la țară , în loc să-și cumpere o casă cu SUMA X , s-au hotărât să stea în aceeași casă cu chirie , pentru SUMA X LUNAR !
   Sau pe aici pe undeva ...
   Și ca să vedeți că lucrurile nu sunt simple și că era necesară închirierea și nu cumpărarea , s-au muncit ei ca să descopere un sistem prin care să poată primi șpaga fără să-i doară capul , drept care au hotărât înscrierea unui COMISION DE PROFIT în contractele încheiate !
   Acest comision de profit reprezintă șpaga (sau măcar o parte din ea) ce s-a împărțit între toți participanții la acest ... proiect : cabinetul lui bombonel , ministrul comunicațiilor , etc , etc (dacă vă întrebați ce caută aici primul ministru , vă amintim ce se spunea în epocă , cum că nici o afacere nu se făcea fără a plăti o cotă parte rozaliului prim vânător - așa se vorbea atunci) !

   Știm că sună a furăciune , știm că pentru români toate invențiile numite comision sau profit miros automat a șmecherie bancară , dar lucrurile nu stau chiar așa : acest comision de profit există și chiar este folosit , dar nu în astfel de contracte , ci în contracte de REASIGURARE (în cazul în care o societate de reasigurări nu plătește daune unei societăți de asigurări pe care a reasigurat-o , în baza unei formule ANTEHOTĂRÂTE , nu-și oprește în totalitate profitul realizat prin reasigurare , returnând reasiguratului o parte din el) !

   Așadar , care este legătura acelor firme cu statul de a fost necesar un comision de profit ?
   De ce a fost necesar un asemenea comision ?
   De când se folosesc instrumentele financiar bancare sau contractuale oriunde și în orice scop ?
   Cine l-a inventat în tranzacțiile cu statul român ?
   Dar , mai ales , cine a semnat contractele de jefuire a noastră , a tuturor ?
   Că o fi vreun nica , vreun năstase , vreun bejenariu , să vedem și noi cât de corect a fost totul , să vedem și noi dacă legea română permite în mod expres folosirea unor asemenea instrumente și , dacă s-a comis vreo ilegalitate , oricât de mică , să-i vedem băgând mâna în buzunar :
DE DATA ASTA ÎNSĂ , ÎNTR-AL LOR !
   Așteptăm cu nerăbdare , sperăm că justiția a pornit în sfârșit pe drumul cel bun , suntem curioși dacă bontul prim ministru va încerca sau chiar va reuși să-și salveze acoliții !
   Să avem deci răbdare !

   Ω

   Eu am uitat , așa că fac apel la memoria dumneavoastră :
CINE ERA ȘEFUL DE CABINET AL LUI bOMBONEL ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu