Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 iulie 2014

Șpaga este un yo-yo ?

   Când sus , când jos


   Mai zilele trecute , vedeam surprins (și mă miram sincer) cât de sus a ajuns șpaga : vedeam deci , cum este săltat prodecanul de la ASE pentru o acuzație de luare de mită !
   De fapt , nu a fost mită , ci un târg onest : el , prodecanul , a vândut lucrări de licență și ei , studenții , le-au plătit și au luat examenul ; cam ca la GPS , adică la achiziționarea aparatului primești automat și dreptul de acces la satelit !
   Este de la sine înțeles că dacă eu îți dau lucrarea , nu pot tot eu să nu-ți dau examenul ! Ce râs ar fi , după ce unul sau una dau banii , să afle că vânzătorul i-a „țepuit”!
   În sfârșit , făceam eu ceva filosofie pe tema „Doamne cât de sus s-a ajuns cu mita și altele asemenea”, când , cineva , m-a adus cu picioarele pe pământ : nu mita a ajuns foarte sus , ci mituiții au coborât foarte jos !
   Extrem de jos ! 
   Îngrozitor de jos !
   Atât de jos , încât ca madam vărzaru de la Bolintineanu , iau tot , nu mai împart cu nimeni și , atunci , chiar foștii complici îi dau „în gât” pentru motiv de cauză de monopolizare de piață ! Chiar cu riscul de a fi suspendat liceul de la examenul de bacalaureat
 5 ANI ! 

   Ω

   Nu ne credeți că se dau „în gât” unii pe alții din cauza lăcomiei ?
   Atunci , luați dumneavoastră (sau anchetatorii) lucrările de diplomă , alea frumos cartonate și verificați-le ; faceți apoi un tabel (în Excel sau de mână) și vedeți cu ce ritmicitate se repetă unele dintre ele !
   Răspunsul corect este : FOARTE MARE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu